Tuesday, May 31, 2011

A Fascinating Story

A lady in a faded gingham dress and her husband, dressed in a homespun threadbare suit, stepped off the train in Boston, and walked timidly without an appointment into the president of Harvard's outer office.

The secretary could tell in a moment that such backwoods, country hicks had no business at Harvard and probably didn't even deserve to be in Cambridge.

She frowned. "We want to see the president," the man said softly. "He'll be busy all day," the secretary snapped. "We'll wait," the lady replied. For hours, the secretary ignored them, hoping that the couple would finally become discouraged and go away.

They didn't. And the secretary grew frustrated and finally decided to disturb the president, even though it was a chore she always regretted to do. "Maybe if they just see you for a few minutes, they'll leave," she told him.

And he sighed in exasperation and nodded. Someone of his importance obviously didn't have the time to spend with them, but he detested gingham dresses and homespun suits cluttering up his outer office. The president, stern-faced with dignity, strutted toward the couple.

The lady told him, "We had a son that attended Harvard for one year. He loved Harvard. He was happy here. But about a year ago, he was accidentally killed. And my husband and I would like to erect a memorial to him, somewhere on campus."

The president wasn't touched, he was shocked. "Madam," he said gruffly. "We can't put up a statue for every person who attended Harvard and died. If we did, this place would look like a cemetery".
"Oh, no," the lady explained quickly. "We don't want to erect a statue. We thought we would like to give a building to Harvard."
The president rolled his eyes. He glanced at the gingham dress and homespun suit, then exclaimed, "A building! Do you have any earthly idea how much a building costs? We have over seven and a half million dollars in the physical plant at Harvard." 
For a moment the lady was silent.

The president was pleased. He could get rid of them now. And the lady turned to her husband and said quietly, "Is that all it costs to start a University? Why don't we just start our own?" Her husband nodded.

The president's face wilted in confusion and bewilderment. And Mr. and Mrs. Leland Stanford walked away, traveling to Palo Alto, California where they established the University that bears their name, a memorial to a son that Harvard no longer cared about.


********
"You can easily judge the character of others by how they treat those who can do nothing for them or to them." Malcolm Forbes

Monday, May 30, 2011

Email Sharing - Caution On North-South Highway

Below was an email received for sharing and readers to take note.

Dear all (especially for those who travels a lot with north-south highway),

This is a true event! It happened to my friend, Alvin.

Alvin came all the way from JB to Selayang, KL, on a business trip. At about 12:30am, 29/4/2011, his Toyota was over-heated, he then parked at the emergency lane (KM269.9) before Seremban exit, North-South Highway. Planning to let the engine cool down, add water to the water tank and slowly drive to KL, he took his rest for a while...

A while later, a tow truck arrived to offer a helping hand. The driver is an Indian wearing a Chinese workshop jacket, estimated the towing fees and rough costing to repair the over-heating engine for about less than RM200. Both agreed, the car was towed to a workshop in Mambau. Seremban.

Yup, it's ?? ?uto??bil Enterprise !!!

Operated by a bunch of Indian. (I don't mean that all Indians are like them, I have lots of good Indian friends too.) There, the workshop boss quoted Alvin for about RM300 plus. Then he asked his workers to start dismantling the engine to inspect the gasket. He then told Alvin to come back the next day to get the car. Without any choice, Alvin left the workshop to look for a hotel nearby...

The next day, Alvin went back there to see the progress... there he waited, waited waited... started to worry, at that moment, there was a mid-age Chinese guy with his family seemed waiting for there car too. They started to find out that things are not right and the later went to the police station nearby to make a police report and came back to claim the car. He was charged RM2,800.00 for also a simple engine over-heating problem! And Alvin's bill is RM3,939 !!!

After everything was settled, he left Seremban heading back to KL...

Half way through, he had to stop at the emergency lane again because the engine was HOT again!!! Slowly he moved, stopped to cool it down, drove another few km... and so on until he reached KL. Here, the mechanic did a complete check to find out that the engine was completely doomed because "someone" purposely did something to the engine to kill it after sometime... OMG. That is so evil!!!

After digging through some blogs, it seems this workshop is actually very famous! There were many many cases with this ?? ?uto??bil Enterprise!!! What??? Is there any police in that area? Are they blind? Deaf? or dead? .... or they are some sort of "partners"??? You be the judges.

FYI, ?? ?uto??bil Enterprise is located at:

No. ?, Jalan Helang ?
Taman Industri Ringgan Mambau
70300 Seremban
H/P : 01?-26? 199? / 01?-24? 170? / 01?-996? 39?

Alvin made a police report and he went to the Hal Ehwa Pengguna Malaysia to further complain and hopefully they will take action towards these bunch of devils.

Whatever the outcome may be, the moral of this event is DON'T TRUST ANYBODY EXCEPT THE HIGHWAY AUTHORIZED TOW TRUCK DRIVER TO TOW YOUR VEHICLE IF THIS HAPPENS TO YOU ON THE HIGHWAY!!! 

PLEASE SHARE THIS TO ALL THAT YOU KNOW.

Sunday, May 29, 2011

Blondie - A Year In Review...

Beginning of New Year
Weeding my yard, accidentally cut off the tail of my cat which was hiding in the grass. Rushed the cat, along with the tail over to WALMART!

WALMART???

HELLOOOOOOOOO!
WALMART is the largest retailer in the world!!!


January
Took new scarf back to store because it was too tight.


February  
Fired from pharmacy job for failing to print labels..... 
Helllloooo!!!.....bottles won't fit in typewriter!!! 

March
Got really excited.....finished jigsaw puzzle in 6 months....box said "2-4 years!"

April
Trapped on escalator for hours..... power went out!!!


May
Tried to make Kool-Aid..... wrong instructions.... 8 cups of water won't fit into those little packets!!!


June
Tried to go water skiing..... couldn't find a lake with a slope. 

July
Lost breast stroke swimming competition..... learned later, the other swimmers cheated, they used their arms!!!

August 
Got locked out of my car in rainstorm..... car swamped because soft-top was open. 

September 
The capital of California is "C".....isn't it???


October
Hate M &M's.....they are so hard to peel.

November
Baked turkey for 4 1/2 days. Instructions said 1 hour per pound and I weigh 108!!! 

December
Couldn't call 911...."duh"........ there's no "eleven" button on the stupid phone!!!



End of Year Sale
Asked the salesman for 15-inches sized pink coloured curtain.  
"Fifteen inches???" asked the salesman.

Told him that they aren't for a room; they are for my computer monitor.

"But Miss, computers do not need curtains!"

"Hellllooooooooo ............. I've got Windoooooows!"


What a year!!

Saturday, May 28, 2011

Battle Of Sexes 16 - Men Never Learn...


A wife asked her husband to describe her.

He said, "You are A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K". 

She said, "What does that mean?"

He said, "Adorable, Beautiful, Cute, Delightful, Elegant, Fabulous, Gorgeous, Hot".

She said, "Oh, that's so lovely. What about I, J, K ?"

He said, "I'm Just Kidding!"


 The husband is now recuperating in a hospital.

Thursday, May 26, 2011

Se simple "ABC"

Bagi Timbalan Menteri Pelajaran Wee Ka Siong dan Presiden MCA Chua Soi Lek, isu pemberian biasiswa dan kemasukan ke institusi-institusi pengajian tinggi adalah mudah saja. Merit, kata mereka.

Tetapi adakah kita percaya pemikiran seorang Timbalan Menteri dan Presiden sebuah parti politik adalah se "simple" itu?. Seperti artikel JUST MY THOUGHTS, "JPA scholarships..it is not as simple as ABC get straight As and you qualify", kita juga tidak yakin bahawa pemikiran seorang Timbalan Menteri dan seorang Presiden Parti bukanlah begitu "simple" dan bertaraf "ABC".

Jadi apakah niat sebenar Wee Ka Siong dan Chua Soi Lek apabila mereka membuat bising terhadap JPA dalam isu biasiswa ini sedangkan mereka kedua-kedua orang BN dan salah seorangnya adalah menteri kabinet?

Blog ini pernah mengulas mengenai akses kepada pendidikan tinggi oleh kaum Bumiputera yang pernah disuarakan oleh Tun Dr. Mahathir. Sila rujuk artikel ini, "NEM's Lethal Dose - The More Derserving Is Getting Less !".


Bukan kita semua tidak tahu bahawa pelajar-pelajar kaum cina dari segi pencapaian "Straight As" adalah lebih ramai dari kaum-kaum lain. Kenapa? Lihatlah keadaan sosio-ekonomi, lihatlah kepada sejarah. Kaum cina telah beruntung sejak nenek moyang mereka mula dibawa masuk ke tanahair ini oleh penjajah British. Kaum cina "impot" diberi kelebihan dari kaum Bumiputera dari aspek ekonomi dan pelajaran sejak dari awal lagi.

Bukan susah untuk memahami kenapa pihak penjajah melakukan perkara ini pada waktu itu. Sekiranya kaum Bumiputera "kuat" ekonominya dan berpendidikan, alamatnya tidak lamalah penjajahan British yang bercita-cita menubuhkan Malayan Union itu, menjadikan Federation Malaya kekal sebuah koloni British. Orang cina "impot" walaupun diberi ruang untuk mengukuhkan kedudukan ekonomi dan pendidikan berbanding dengan kaum Bumiputera, mereka sedar yang mereka boleh dihantar balik ke negeri Cina pada bila-bila masa sekiranya mereka "melawan taukeh". Penjajah Britishpun tidak menganggap mereka sebagai anak watan yang berpontensi untuk bangkit menentang penjajahan.

Kesan penjajahan British dapat dilihat pada hari ini. Keturunan cina telah lama diberi "head start" jauh meninggalkan kaum Bumiputera. Merit kah ini? Dalam keadaan ini adilkah untuk mengisytiharkan pelajar-pelajar cina menang lumba lari 400m sedangkan mereka memulakan larian digarisan 300m sedangkan kaum bumiputera memulakan larian digarisan 0m? Itu dari segi sejarah. Tidak se "simple" ABC kan ?

Dari segi majoriti penduduk pun kaum Bumiputera melebihi 60% sedangkan kaum keturunan cina kurang dari 30% (?). Pemikiran se "simple" ABC pun akan menetapkan 6 orang Bumiputera dan 3 keturunan Cina sekiranya ada 10 buah biasiswa. Bukannya kesemua 10 biasiswa diberikan kepada pelajar keturunan Cina semata-mata kerana kesepuluh pelajar tersebut dapat 10As sementara pelajar-pelajar kaum lain paling tinggi pun 9As. Ini sebagai contohnya-lah.

Kaum Bumiputera secara amnya duduk dikawasan-kawasan luar bandar manakala kaum cina pula adalah disebaliknya. Dengan "head start" yang dianugerahkan oleh pihak penjajah dahulu, dengan kedudukan ekonomi yang kukuh dan dengan segala kemudahan pendidikan yang berada di kawasan bandar, sudah tentulah kaum keturunan cina akan lebih ke depan berbanding dengan kaum bumiputera yang serba kekurangan. Bukan tidak ada pelajar-pelajar kaum Bumiputera yang cerdik di kampung-kampung, tetapi ramai juga yang tidak dapat meneruskan pelajaran, terbantut, oleh kerana kemiskinan. Ingin mentela'ah dengan lebih dalam, kemudahan pula tidak seperti yang ada di bandar-bandar. Macam-macam lagi perlu dilihat dan dibandingkan, tidak semudah "ABC", sekiranya benar-benar ikhlas kepada konsep "levelled playing field".

Kalau se simple "ABC" Ah Siong dan Ah Lek, hanya orang-orang yang ada duit sahaja akan mendapat rawatan di hospital-hospital. Yang tidak ada duit akan mati sakit begitu saja kerana tidak mampu membayar harga rawatan, contohnya. Sebab itulah ada hospital-hospital kerajaan yang memberikan rawatan hampir percuma kepada sebahagian masyarakat. Tidak adillah kalau mereka yang mampu berubat di Hospital Pantai pun mahu "membolot" kemudahan rawatan di hospital-hospital kerajaan ini, semata-mata kerana mereka ada duit, ada merit membayar.

Lebihkurang begitulah juga konsep penubuhan institusi-institusi pendidikan seperti MARA yang bertitik-tolak dari penubuhan RIDA (Rural Industrial Development Authority) pada tahun 1951 dan kemudiannya diperluaskan kepada MARA oleh Akta Parliamen 1hb Mac 1966. Semuanya ini adalah untuk membantu petani-petani Melayu dan penduduk luar bandar yang sosio-ekonomi mereka telah jauh ketinggalan, terutamanya di sektor perniagaan dan industri jika dibandingkan dengan kaum-kaum yang asalnya imigran.

Walaupun terdapat kemudahan-kemudahan serta keistimewaan-keistimewaan yang dimaktubkan di dalam Perlembagaan yang diberikan kepada kaum Bumiputera, kerajaan tidak sekali-kali mengabaikan kebajikan dan keperluan pendidikan kaum cina. Contohnya, dalam isu pendidikan ini, walaupun sebelum ini kaum Bumiputera diutamakan (mengikut Perlembagaan serta sejarah negara) kerana mereka lebih berhak untuk mempunyai lebih tempat di universiti-universiti awam (IPTA), kerajaan telah membenarkan penubuhan univerisiti-universiti dan kolej-kolej swasta (IPTS). Bukan setakat itu sahaja, kerajaan juga menggiatkan "twinning programmes" di antara IPTS ini dengan institusi-institusi pendidikan tinggi luar negara. Ini menjimatkan perbelanjaan pengajian dengan tidak perlu menghantar pelajar-pelajar keluar negara untuk HIDUP dan BELAJAR diluar negara.

Lihat sajalah bilangan IPTS yang terus menerus melebihi bilangan IPTA sejak dibenarkan penubuhannya. Bayangkan kurang 10% daripada pelajar-pelajar Bumiputera yang dapat masuk ke IPTS ini. Itupun mampu masuk dengan biasiswa yang disediakan oleh pihak MARA. Sekiranya tidak ada biasiswa, mungkin tidak ada seorangpun pelajar Bumiputera di IPTS ini.

Walaupun bilangan pelajar Bumiputera yang ada di IPTA melebihi 60% (peratusan yang selari dengan peratusan majoriti kependudukan), oleh kerana sedikitnya bilangan IPTA berbanding dengan IPTS, maka bilangan pelajar-pelajar cina yang mendapat akses kepada pendidikan tinggi adalah jauh lebih besar dari bilangan pelajar-pelajar Bumiputera. Sila rujuk artikel "NEM's Lethal Dose - The More Derserving Is Getting Less !".


Apabila Wee Ka Siong dan Chua Soi Lek (dan orang-orang cina yang sewaktu dengan mereka) menyerang JPA serta menimbulkan isu merit dalam pemberian biasiswa dan tempat-tempat di IPTA, maka kita akan tertanya-tanya:-
  • Adakah pemikiran mereka berdua ini begitu "simple", se simple "ABC" menuntut "kesamarataan berdasarkan merit" kononnya?
  • Mereka ini tidak tahu sejarah Malaya dan penjajahan British ke? Orang mana mereka ini?
  • Sebagai ahli kabinet, portfolio pendidikan lagi, tidak maklumkah kenapa kerajaan membenarkan penubuhan IPTS sehingga melebihi bilangan IPTA? Tidak hargai usaha kerajaan kah yang menggiatkan "twinning programmes" tu? Cuba kira banyak mana belanja dapat dijimatkan apabila "twinning programmes" membolehkan  pendidikan institusi negara luar diperolehi di dalam negara sendiri? Cuba tanya, berapa ramaikan pelajar-pelajar Bumiputera yang ada dalam IPTS ini.
  • Wee Ka siong dan Chua Soi Lek, pemimpin MCA parti komponen BN dan berada dalam kabinet kerajaan lagi "menyerang" JPA? Sama juga seperti "menyerang" polisi-polisi kerajaan? Tidak tahukah  Artikel 153 Perlembagaan ? Akta Parlimen MARA? Siapa mereka ini? Pembangkang? Ahli sulit DAP? Memang nampak senada dengan DAP Malaysian Malaysia.
  • Ataupun, "We are Chinese...", yang rasis!

Entahlah, bagi saya merit yang pertama sekali adalah merit sebagai Warga Malaysia. Siapa orang Malaysia itu <KLIK>? Jangan melalak kepada merit yang lain kalau jiwa dan raga tidak berpaksikan Malaysia.

Sebagai seorang yang benar-benar warga negara Malaysia, ORANG MALAYSIA pada jiwa dan raga, sudah junjung langit di mana bumi kaki berpijak ke? Sudah bertutur Bahasa Kebangsaan "day-in and day-out, anywhere and everywhere within the border of Malaysia with fellow Malaysians" ke? Mahukah kepada slogan "SATU BANGSA, SATU NEGARA, SATU BAHASA" ataupun SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA pun hendak direpotkan kepada polis kerana mempertahankan sekolah vernakular cina? ORANG MALAYSIA ke ORANG CINA awak ini?

Wee Ka Siong, Chua Soi Lek dan orang-orang Cina yang sewaktu dengan mereka, usahlah berharap kepada undi-undi orang Malaysia dalam PRU akan datang ini. Pergilah bertanding berbekalkan undi-undi orang-orang cina di kawasan-kawasan cina di mana ramai cina-cina DAP bertanding. Kalau UMNO menang lebih banyak kerusi di Pulau Pinang, janganlah pula terhegeh-hegeh menuntut jawatan Ketua Menteri. Merit bukan? 

Adakah Wee Ka Siong dan Chua Soi Lek berpemikiran sesimple "ABC", ataupun sememangnya rasis yang sebenarnya?

Kita berharap orang-orang Malaysia yang ada di dalam MCA supaya berjuang untuk Malaysia dengan membela kaum keturunan cina. Jangan biarkan MCA menjadi sebuah parti cina, seperti DAP yang membelakangi asas-asas penubuhan negara ini. Tidak wajar bagi MCA untuk berada di dalam BN sekiranya mereka ingin menjadi cina rasis seperti DAP. 


P/s:
Yang inipun SATU HAL jugak. Bangga sangat dengan benda-benda pelik yang orang lain tak buat atas dunia ni. Dulu begitu bangga dengan BENDA HARAM ni. Hari ni, dalam isu di atas, pun bangga dengan "Pencapaian bersejarah", kononnya. Ye lah bersejarah dalam mengikis hak-hak Bumiputera.

UPDATE

Tuesday, May 24, 2011

Satira - When A Kaldai Reaches Putrajaya

When A Kaldai Reaches Putrajaya.....

His first foreign policy speech in welcoming the foreign nation heads will be...


Proudly announcing....




His first political maneuver will be "outcasting" his strongest political ally.... (you should be able to guess who the ally is...Mooooo!!!)


He formulates his multi-racial policy to be.......


Then his "to build a nation, build a school" early education policy ...




"Mixed up" the religious policy in the process...




Sign languages become more prominent, in the absence of ONE COMMON LANGUAGE...


The country will be "mushrooming" with many grand openings of...




But weather changes, so do political weather ....




Even when with clearer weather outlook the Kaldai still fail to see...



The Kaldai soon will be stabbed in the back....


Should this be more like it?...


Nope...this one is !!!...





...stabbed in the back by his most "trusted" but "plotting" ally... (you guess which one below? The left or the right ally?)


Sure!! Who else but the Ultra Men???!!






Off he goes... sent into the Bamboo River Sanctuary......






MEANWHILE.......




The "ousted" cows?

They still could not understand the game being played. They are still curious...






Why people keep seeing them as "The Goat" instead of  "The Pious One"....

Monday, May 23, 2011

UDA Holdings Pinggirkan Peniaga Bumiputera?

(Kenyataan Pengerusi UDA Holdngs)
Artikel ini terilham dari penulisan DIN TURTLE yang bertajuk "UDA Pinggirkan Melayu ?"

Dari artikel yang diterbitkan oleh Utusan Malaysia Online bertajuk "Di manakah agenda bumiputera UDA?" yang ditulis oleh Dr. Siti Nabiha (USM), kita maklum bahawa Lembaga Kemajuan Bandar (UDA) telah dilahirkan apabila Akta 46, Pembangunan Bandar 1971 diluluskan di Parlimen pada 12 November, 1971.

Adalah difahamkan bahawa akta tersebut diwujudkan bagi mencapai sasaran 30% pemilikan hartanah bumiputra di kawasan bandar dalam jangka masa pencapaian selama 20 tahun.

Apabila kita membaca kenyataan Pengerusi UDA Holdings seperti yang terpapar dalam imej  di sini, maka adalah jelas bahawa UDA Holdings nampaknya tidak lagi menggalas amanah yang dipertanggung-jawabkan keatasnya apabila kenyataan itu telah menyimpang dari matlamat asal UDA.

Senang kata, UDA bukanlah bersifat seperti pemaju-pemaju hartanah lain yang mana pulangan / keuntungan adalah menjadi faktor utama. UDA tidak harus terlalu mengira pulangan / keuntungan dalam melaksanakan tanggungjawabnya. UDA sepatutnya menilai prestasinya samada pencapaian 30% pemilikan hartanah di kawasan-kawasan bandar berjaya dimiliki oleh Bumiputera ataupun tidak. Inilah kayu pengukur UDA, iaitu pemilikan hartanah oleh Bumiputera bukannya pulangan / keuntungan yang boleh dikecapi oleh UDA Holdings.

Berdasarkan ini, adalah wajar persoalan-persoalan seperti "UDA Pinggirkan Melayu ?" dan "Di manakah agenda bumiputera UDA?" dilontarkan. Sekiranya Pengerusi UDA Holdings tidak mampu menggalas tanggungjawab dalam melaksanakan agenda Bumiputera ini, beliau sepatutnya meletak jawatan sebagai Pengerusi UDA Holdings. Sekiranya pulangan / keuntungan yang menjadi keutamaan, beliau sepatutnya menyertai pemaju-pemaju hartanah yang lain yang mempunyai agenda komersil, bukannya UDA Holdings yang menggalas agenda nasional.

Tetapi, persoalannya di sini adalah "Apakah Lembaga Kemajuan Bandar (UDA) yang ditubuhkan melalui Akta 46 Pembangunan Bandar 1971 masih lagi relevan? Ataupun UDA sememangnya telah GAGAL ? Sekiranya UDA telah gagal dan tidak relevan lagi, apakah langkah-langkah yang telah diambil oleh kerajaan bagi meneruskan agenda Bumiputera ini?"

Kita perhatikan bahawa UDA ditubuhkan bagi mencapai sasaran 30% pemilikan hartanah oleh Bumiputera dalam jangkamasa 20 tahun. Jangkamasa 20 tahun (Akta 46 diluluskan pada akhir tahun 1971) kini sudah pun berlalu. Sudahkah matlamat 30% pemilikan hartanah oleh Bumiputera tercapai?

Sekiranya matlamat tersebut telah tercapai, maka kenyataan Pengerusi UDA Holdings yang mementingkan pulangan / keuntungan daripada pemilikan hartanah oleh Bumiputera bolehlah dianggap sebagai wajar.

Sekiranya matlamat tersebut masih belum tercapai, apakah langkah-langkah yang kerajaan telah ambil bagi meneruskan agenda nasional ini?

Pada akhir tahun 2010 sudah ada komen dan aduan dibuat menerusi akhbar Utusan Malaysia mengenai isu ini. UDA Holdings telah membuat kenyataan medianya bertarikh 3 Disember 2010 yang diperolehi dari SINI bagi menjawab komen dan aduan ini.

Antara lain, UDA Holdings cuba mempertahankan dirinya dengan membuat kenyataan seperti berikut (dipetik dari kenyataan medianya yang disebut dan dipautkan di atas):-
"Sebagai makluman, pada tahun-tahun awal penubuhannya, UDA menerima geran dan bantuan kewangan daripada pihak kerajaan bagi menjayakan matlamat kerajaan untuk menjayakan agenda bumiputera, Tetapi sejak ia dikorporatkan pada 1996 sehingga diletakkan kembali di bawah pengawasan Kementerian Kewangan, UDA tidak lagi menerima bantuan kewangan daripada pihak kerajaan dan harus menjana sumber kewangannya sendiri melalui aktiviti perniagaannya. Oleh itu, masyarakat perlu sedar dan faham bahawa komitmen yang perlu digalas oleh UDA semakin bertambah apabila perlu mendahulukan keuntungan dalam setiap aktiviti perniagaaannya sebelum dapat membantu masyarakat bumiputera."
Seperti juga badan-badan lain yang mulanya "bersifat" sebagai sebuah badan kerajaan, kemudian dikorporatkan dan seterusnya diswastakan, (contohnya Lembaga Letrik Negara, LLN yang kini sudahpun menjadi Tenaga Nasional Berhad, TNB), persoalan mengenai perlaksanaan agenda nasional oleh syarikat-syarikat yang telahpun bersifat "komersil" ini perlu dikaji.

Walaupun bersifat "komersil", syarikat-syarikat yang asalnya ditubuhkan untuk melaksanakan agenda nasional ini masih lagi mendapat keutamaan dan sokongan penuh dari kerajaan (walaupun mereka harus menjana sumber kewangannya sendiri) jika dibandingkan dengan syarikat-syarikat lain yang benar-benar bersifat "swasta / komersil". Contohnya, syarikat-syarikat lain tidak akan sesenang itu mendapat hak dan kemudahan bagi memajukan kawasan "Penjara Pudu" seperti yang dinikmati oleh UDA Holdings.

Jadi, haruskah persoalan bagi meneruskan AGENDA NASIONAL / BUMIPUTERA ini dipertanggungjawabkan sepenuhnya ke atas bahu syarikat-syarikat seperti UDA Holdings, TNB dan lain-lain yang seumpamanya, ATAUPUN seharusnya dipikul oleh kerajaan sendiri? Apa kata Model Ekonomi Baru (MBE) yang pada suatu ketika dahulu telah menerima kritikan hebat?

Saturday, May 21, 2011

Stupid is as stupid says?



On September 17 1994 Alabama's Heather Whitestone was selected as Miss America 1995.
Question: If you could live forever would you and why ?
Answer: 'I would not live forever because we should not live forever because If we were supposed to live forever then we would live forever but we cannot live forever which is why I would not live forever'
Miss Alabama in the 1994 Miss USA contest.


'Whenever I watch TV and see those poor starving kids all over the world I can't help but cry. I mean I'd love to be skinny like that but not with all those flies and death and stuff.'

Mariah Carey


'Smoking kills. If you're killed you've lost a very important part of your life'.

Brooke Shields
(during an interview to become spokesperson for federal anti-smoking campaign )


'I've never had major knee surgery on any other part of my body'

Winston Bennett University of Kentucky basketball forward.


'Outside of the killings Washington has one of the lowest crime rates in the country'

Mayor Marion Barry Washington DC .


'That lowdown scoundrel deserves to be kicked to death by a jackass and I'm just the one to do it' .
A congressional candidate in Texas .


'Half this game is ninety percent mental.'

Philadelphia Phillies manager Danny Ozark


'It isn't pollution that's harming the environment. It's the impurities in our air and water that are doing it.'

Al Gore Vice President


'I love California . I practically grew up in Phoenix .'

Dan Quayle


'We've got to pause and ask ourselves: How much clean air do we need ?'

Lee Iacocca


'The word 'genius' isn't applicable in football. A genius is a guy like Norman Einstein.' 

Joe Theisman NFL football quarterback & sports analyst.


'We don't necessarily discriminate. We simply exclude certain types of people.'

Colonel Gerald Wellman ROTC Instructor .


'Your food stamps will be stopped effective March 1992 because we received notice that you passed away. May God bless you. You may reapply if there is a change in your circumstances.'

Department of Social Services Greenville South Carolina


'Traditionally most of Australia 's imports come from overseas.'  

Keppel Enderbery


'If somebody has a bad heart they can plug this jack in at night as they go to bed and it will monitor their heart throughout the night. And the next morning when they wake up dead there'll be a record.'

Mark S. Fowler FCC Chairman

Wednesday, May 18, 2011

Malaysia Is Not Important

Berikut adalah di antara beberapa penemuan yang agak menarik perhatian didapati daripada sebuah kajian jalanan yang telah dilakukan ke atas  107 orang cina dewasa (dipetik dari artikel "Some Chinese don’t speak Bahasa at all" oleh HORNBILL UNLEASHED) :-
"...there is a significant class in the Chinese community who only interact with those who speak Chinese."

"The Malaysian Insider street poll of 107 Chinese adults has found that 28 of them, or 26.1 per cent of those surveyed, had almost no command or could not understand Bahasa Malaysia."

Apakah sebab-sebab yang menyumbang kepada "fenomena" tidak tahu berbahasa Melayu, yakni Bahasa Kebangsaan, berlaku di kalangan orang-orang yang bergelar "rakyat Malaysia" ini?

Salah satu yang disebut dalam hasil kajian tersebut adalah:-
"...21 per cent of them felt that knowing or using the national language was not as important in their lives as knowing Mandarin or other Chinese dialects."
Maknanya, dengan bahasa mudah, Bahasa Kebangsaan adalah TIDAK PENTING bagi mereka.

Kalau sudah Bahasa Kebangsaan Malaysia tidak penting bagi mereka, MAKA myKAD, paspot Malaysia, bumi Malaysia ini adalah sama juga TIDAK PENTING bagi mereka.  Oleh itu, apa pentingnya KEWARGANEGARAAN MALAYSIA bagi mereka-mereka ini?

Yang lebih penting adalah Mandarin/Dialek-dialek china dan kecinaan. Jadi, bila mahu berangkat kembali ke negara China? Kenapa masih lagi terhegeh-hegeh di bumi Malaysia ini?


Baca seterusnya mengenai perkara ini:-

Tuesday, May 17, 2011

Extreme Word Game of Scrabble


Wait till you see the last word !

PRESBYTERIAN: 

When you rearrange the letters:
BEST IN PRAYER 


ASTRONOMER: 

When you rearrange the letters:
MOON STARER 


DESPERATION: 

When you rearrange the letters:
A ROPE ENDS IT 


THE EYES: 

When you rearrange the letters: 
THEY SEE 


GEORGE BUSH :
When you rearrange the letters: 
HE BUGS GORE 


THE MORSE CODE:

When you rearrange the letters: 
HERE COME DOTS
 

DORMITORY: 

When you rearrange the letters:
DIRTY ROOM 


SLOT MACHINES:

When you rearrange the letters: 
CASH LOST IN ME 


ANIMOSITY:

When you rearrange the letters:
IS NO AMITY 


ELECTION RESULTS:

When you rearrange the letters: 
LIES - LET'S RECOUNT 


SNOOZE ALARMS: 

When you rearrange the letters: 
ALAS! NO MORE Z 'S 


A DECIMAL POINT: 

When you rearrange the letters:
I'M A DOT IN PLACE 


THE EARTHQUAKES: 

When you rearrange the letters:
THAT QUEER SHAKE 


ELEVEN PLUS TWO: 

When you rearrange the letters:
TWELVE PLUS ONE 


AND FOR THE GRAND FINALE: 

MOTHER-IN-LAW:


When you rearrange the letters: 
WOMAN HITLER

Monday, May 16, 2011

Apa "Hutang" Nik Aziz Pada Anwar?

Kadang-kadang tertanya juga kenapa MB Kelantan Dato Nik Aziz nampak begitu tegar sekali membela DS Anwar Ibrahim. Boleh dikatakan sampai ke tahap berpatah arang, berkerat rotan dan juga tidak keterlaluan jika dikatakan sebagai membuta tuli.

"Menjilat tapak kaki Anwar" kini telah menjadi sindiran terbaru kepada Dato Nik Aziz dalam usahanya berhabis-habisan membela DS Anwar.

Kenapa ye? Dato Nik Aziz ada terhutang apa-apa ke dengan DS Anwar? Hutang harta? Hutang maruah? Hutang budi? Kalau benar, besar sungguh nampaknya hutang ini. Atau DS Anwar mampu membiaya segala perancangan politik Dato Nik Aziz?

Tidak perlu rasanya untuk menyeru masyarakat yang ramai supaya tidak "mengata-ngata" kepada DS Anwar, terutamanya dalam isu Video Seks dan Kes Liwatnya. DS Anwar sendiri nampaknya mengundang telahan serta andaian sebegini.


Sepatutnya Dato Nik Aziz hanya perlu menyeru seorang sahaja, iaitu DS Anwar sendiri. Apabila Saiful bersumpah laknat dahulu, sepatutnya Dato Nik Aziz menggesa Anwar supaya mempertahankan diri dengan bersumpah laknat juga. Sekiranya ini berlaku, orang ramai yang mengata-ngata itu akan terdiam sehinggalah kes liwat itu dapat diputuskan di mahkamah. Semakin DS Anwar berdolak dalih, semakin itulah juga beliau secara tidak langsung mengundang kata-kata tuduhan terhadap beliau kerana asas tuduhan tersebut tidak disangkal sendiri oleh DS Anwar. Kenapa? Kerana DS Anwar Ibrahim sememangnya bersalah. Jika tidak, jawapannya hanya akan ada pada DS Anwar sendiri, bukannya pada Dato Nik Aziz.

Dato Nik Aziz juga sepatutnya sudah lama menggesa pasukan pembela Anwar supaya LEKAS-LEKAS membuktikan DS Anwar tidak bersalah meliwat Saiful. Ini tidak, perbicaraan kes nampaknya memang sengaja ditangguh-tangguhkan oleh pasukan DS Anwar sehingga melebihi 50 kali penangguhan yang memakan masa lebih 2 tahun. Ini belum lagi perbicaraan sebenar kes tersebut. Ini baru saja untuk menentukan samada DS Anwar perlu bela diri atau tidak. Sekiranya DS Anwar didapati perlu membela dirinya, tidak tahulah pula berapa lama perbicaraan mahkamah akan berlangsung untuk memutuskan samada DS Anwar benar-benar bersalah dan dijatuhkan hukum ataupun sebaliknya.

Kenapa DS Anwar TIDAK MAHU cepat-cepat membuktikan yang beliau tidak bersalah sebagaimana beliau laung-laungkan selama ini? Pelik bukan? Lagi sekali, jawapan hanya ada pada DS Anwar sendiri, dan bukannya Dato Nik Aziz.

Selagi DS Anwar berdolak dalih tidak mahu berdepan dengan sumpah laknat Saiful, selagi DS Anwar mencari pelbagai alasan supaya kes liwatnya tidak dapat diputuskan secepat mungkin di mahkamah, selagi itulah orang ramai akan menganggap DS Anwar sememangnya bersalah. Ini hanyalah berdasarkan kepada logik apabila melihat gelagat DS Anwar sendiri. Maka akan lebih banyaklah lagi video-video seks dan bermacam-macam lagi pendedahan bakal ditimbulkan.

Dato Nik Aziz hanya perlu menyeru DS Anwar seorang sahaja, bukannya ramai orang lain, dengan "fatwa" terbarunya, supaya tuduhan-tuduhan terhadap DS Anwar dapat "disenyapkan" serta merta. Senang sahaja. Seru DS Anwar supaya membalas sumpah laknat Saiful dan buktikan tanpa lengah bahawa beliau memang tidak bersalah dengan tidak "mengganggu" proses penghakiman mahkamah.

Begitu senang bukan (sekira DS Anwar benar-benar berada di pihak yang BENAR)? Tidak perlulah Dato Nik Aziz mengeluarkan "fatwa" menjilat tapak kaki, kemudian dipersenda-sendakan pula oleh orang ramai.

Bukan Dato Nik Aziz tidak tahu bahawa DS Anwar adalah bekas timbalan presiden UMNO suatu ketika dahulu. Anwar berada kembali di dalam UMNO adalah merupakan suatu kemungkinan yang tidak boleh ditepis begitu sahaja. Bagaimana pula reaksi Dato Nik Aziz sekiranya ini berlaku? Sanggupkah Dato Nik Aziz menjilat kaki orang ramai?

Apakah "rahsia besar" Dato Nik Aziz yang dikini digenggam oleh DS Anwar sehinggakan Dato Nik Aziz nampaknya telah "lupa" akan siapa dirinya sendiri sebelum ini?

Sunday, May 15, 2011

A Tap On The Shoulder

A true story from the pages of the Manchester Evening Times . . .
A passenger in a taxi heading for Salford station leaned over to ask the driver a question and gently tapped him on the shoulder to get his attention.

The driver screamed, lost control of the cab, nearly hit a bus, drove up over the curb and stopped just inches from a large plate window.
For a few moments everything was silent in the cab.
Then, the shaking driver said "are you OK? I'm so sorry, but you scared the daylights out of me." 
The badly shaken passenger apologized to the driver and said, "I didn't realize that a mere tap on the shoulder would startle someone so badly."
The driver replied, "No, no, I'm the one who is sorry, it's entirely my fault. Today is my very first day driving a cab. I've been driving a hearse for 25 years."

(HEARSE)

Saturday, May 14, 2011

Numbers & Word - Interesting Facts To Note

  • If you spell all the numbers and try to find letter "A" you will have to count to thousand.

  • Did you know that: 111,111,111 x 111,111,111 = 12,345,678,987,654,321 Weird huh?


  • What Does WD-40 Stand For?
Maybe you didn't know but WD-40 stands for Water Displacement, 40th attempt.

Name was coined by the chemist, Norm Larsen, while he was attempting to concoct a formula to prevent corrosion by displacing water. Norm's persistence paid off when he perfected the formula on his 40th try.


  • Coffee Beans Aromas

The full chemical name for caffeine is 1,3,7-trimethylxanthine and its chemical formula is C8H10N4O2.

When coffee is roasted, and when the coffee beans begin to cool, they release about 700 chemical substances that make up the vaporizing aromas.


  • Two Million Years Road Trip

Closest galaxy to our Milk Way galaxy is Andromeda and even traveling at the speed of light it would take 2 million years to reach it.

There are 100 billion galaxies that we can observe. Prediction is that there is much more, but Hubble Space Telescope couldn't detect them.


Now click these, below:-
  1. In Uttering It... 

  2. In Uttering It... Part 2

 

The Sun Never Says.....

Monday, May 9, 2011

Between Nation Builders & Mere Politicians

So... what happen after we heard the news... "Putrajaya is to study a proposal for a standardised school system dubbed “1School” which is set to re-ignite debate over the necessity of vernacular schools, similar to the arguments when Tun Dr Mahathir Mohamad initiated the Vision School to enhance unity..." ??



Anyone heard anything more ? Or we are still drowned with "Anwar's Sex Videos" while the DAP is taking the advantage of fellow christians to divide the country even more? DAP has been dividing this country along the racial line for so long. And now, with the weak government, DAP has the courage to fire up the religious sentiments among Malaysians. Another "kaldai tunggangan" is added to DAP's agenda.

I first heard the news from DINTURTLE, next was the KEMPEN SSS and followed by JUST MY THOUGHTS , THE UNSPINNERS and REPUBLIC OF MALAYA.

The news also caught the attention of WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI, just a simple new reporting. But read this from a member of Parlimen of PAS. "Very intelligent" arguments from PAS huh? Ever wonder the label "Lembu Dungu"?

This one by RIGHTS2WRITE generated a lot of discussions.

Apart from those listed above, is there any other blog discussing this "news from Putrajaya"? I think bloggers are drowning too deep in Anwar's Video Sex when Anwar was about to be checkmated by the DNA findings in the Sodomy II Trial.

Anyways, when I first heard of "Putrajaya", I thought it was DS Najib, the PM. 

Nope.

It was not the Menteri Pelajaran either.

It was the Youth Development Lab in the Ministry of Youth and Sports who has recommended the establishment of a standardised school system called “1School” to promote unity and diversity. Beside Dato' Mukhriz, I do not hear anyone else from the gomen talking about this.

Had DS Najib positively talked about "One School", then that is indeed a news. That is indeed a very good news for nation building. But any news regarding vernacular system from DS Najib is a not a news. We all know it and very well aware about it, I guess. It is just a mere politician talking, not for nation building but more or less, for getting chinese votes.

No reason to jump for joy yet. The journey of Kempen SSS toward One School is indeed a long and perilous one, especially with the presence of Bapak Vernakular.

Sunday, May 8, 2011

Battle of Sexes 15 - Men are From Mars...

We always hear "the rules" from the female side. Now here are the rules from the male side.

1. Learn to work the toilet seat. You're a big girl. If it's up, put it down. We need it up, you need it down. You don't hear us griping about you leaving it down.

2. Birthdays, Valentines, and Anniversaries are not quests to see if we can find the perfect present yet again!

3. Sometimes we are not thinking about you. Live with it.

4. Sunday = sports. It's like the full moon or the changing of the tides. Let it be.

5. Don't cut your hair. Ever. Long hair is always more attractive than short hair. One of the big reasons guys fear getting married is that married women always cut their hair, and by then you're stuck with her.

6. Shopping is NOT a sport. And no, we are never going to think of it that way.

7. Crying is blackmail.

8. Ask for what you want. Let us be clear on this one: Subtle hints do not work! Strong hints do not work! Obvious hints do not work! Just say it!

9. We don't remember dates. Mark birthdays and anniversaries on a calendar. Remind us frequently beforehand.

10. Most guys own three pairs of shoes - tops. What makes you think we'd be any good at choosing which pair, out of thirty, would look good with your dress?

11. Yes and No are perfectly acceptable answers to almost every question.

12. Come to us with a problem only if you want help solving it. That's what we do. Sympathy is what your girlfriends are for.

13. A headache that lasts for 17 months is a problem. See a doctor.

14. Anything we said 6 months ago is inadmissible in an argument. In fact, all comments become null and void after 7 days.

15. If you think you're fat, you probably are. Don't ask us. We refuse to answer.

16. If something we said can be interpreted two ways, and one of the ways makes you sad or angry, we meant the other one.

17. You can either ask us to do something or tell us how you want it done. Not both. If you already know best how to do it, just do it yourself.

18. Whenever possible, please say whatever you have to say during commercials.

19. Christopher Columbus did not need directions, and neither do we.

20. The relationship is never going to be like it was the first two months we were going out. Get over it. And quit whining to your girlfriends.

21. ALL men see in only 16 colors, like Windows default settings. Peach, for example, is a fruit, not a color. Pumpkin is also a fruit. We have no idea what mauve is.

22. If it itches, it will be scratched. We do that.

23. We are not mind readers and we never will be. Our lack of mind-reading ability is not proof of how little we care about you.

24. If we ask what is wrong and you say "nothing," we will act like nothing's wrong. We know you are lying, but it is just not worth the hassle.

25. If you ask a question you don't want an answer to, expect an answer you don't want to hear.

26. When we have to go somewhere, absolutely anything you wear is fine. Really.

27. Don't ask us what we're thinking about unless you are prepared to discuss such topics as navel lint, the shotgun formation, or monster trucks.

28. You have enough clothes.

29. You have too many shoes.

30. Foreign films are best left to foreigners. (Unless it's Bruce Lee or some war flick where it doesn't really matter what they're saying anyway.)

31. It is neither in your best interest or ours to take the quiz together. No, it doesn't matter which quiz.

32. I am in shape. ROUND is a shape.

33. Thank you for reading this; Yes, I know, I have to sleep on the couch tonight, but did you know we really don't mind that, it's like camping.

Saturday, May 7, 2011

Kind Loyar

One afternoon, a wealthy lawyer was riding in the back of his limousine when he saw two men eating grass by the road side. He ordered his driver to stop and he got out to investigate.

"
Why are you eating grass?" he asked one man.

"
We don't have any money for food." the poor man replied.

"
Oh, come along with me then."

"
But sir, I have a wife with two children!"

"
Bring them along! And you, come with us too!", he said to the other man.

"
But sir, I have a wife with six children!" the second man answered.

"
Bring them as well!"

They all climbed into the car, which was no easy task, even for a car as large as the limo. Once underway, one of the poor fellows says, "
Sir, you are too kind. Thank you for taking all of us with you."

The lawyer replied, "No problem, the grass at my home is about two feet tall!"

(image credit - Stu's Views @ www.stus.com)

Coke Salesman In Saudi Arabia

A disappointed salesman of Coca-Cola returned from his assignment to Saudi Arabia.

A friend asked, "Why weren't you successful with the Saudis?"

The salesman explained, "When I got posted, I was very confident that I would make a good sales pitch. But I had a problem. I didn't know how to speak Arabic. So I planned to convey the message through three posters.

1st poster : A man lying in the hot desert sand totally exhausted and fainting.

2nd poster : The man is drinking Coca-Cola.

3rd poster : Our man is now totally refreshed.

And then these posters were pasted all over the place.

"Terrific! That should have worked!" said the friend.

"The hell it should have!" said the salesman.



"No one told me they read from right to left!"
Related Posts with Thumbnails