Thursday, June 21, 2012

Dilema pengundi Melayu atas pagar...

An extract.....

Pado pendapat sey, kok sekarang maso kurang kuaso pun Pas bulih gadai agamo, permainankan namo Allah & nabi...apo sangatlah dengan duit cukai rakyat...harta negara...dan kedaulatan negara akan datang. Pasti sumo pun akan ranap di bawah Pas.



Sunday, June 17, 2012

If you want an appraisal, submit your resignation immediately!



Appraisal and Resignation



In appraisal meeting they will speak only about your weakness, errors and failures.

In resignation meeting they will speak only about your strengths, past achievements and success.






In appraisal you may need to cry and beg for even 10% hike.

In resignation you can easily demand (or get even without asking) more than 50-60% hike.





During appraisal , they will deny promotion saying you didn’t meet the expectation, you don’t have leadership qualities, and you had several drawbacks in our objective/goal.

During resignation , they will say you are the core member of team; you are the vision of the company how can you go, you have to take the project in shoulder and lead your juniors to success.



There is 90% chance for not getting any significant incentive after appraisal.
There is 90% chance of getting immediate hike after you put the RESIGNATION.


Sunday, June 10, 2012

Email Sharing - Don't Fall Prey to Crime Offenders


Some time ago I wrote about the mushrooming of massage parlours and beauty salons in Selangor under the Pakatan gomen which we all know are too often fronts for vice and prostitution.   The mushrooming massage parlours have become a real problem in Selangor with spillover effects into KL.  There is a manicure place in Bangsar. Late at night (after 11:00 pm) skimpily clad girls hang out in front of the place and smile at potential male customers. A midnite manicure? 

I warned in my earlier Blog about the massage parlours in Selangor that they will give rise to other problems. I think these kidnappings and abductions are a byproduct.





Friday, June 8, 2012

Isle PAS - Tidak boleh nampak ponggong orang lain sikit?


(Adakah "mata/pandangan" sendiri perlu di "PURDAH"KAN atau kepala/aurat orang lain?)

Baru-baru ni saya membeli-belah di salah sebuah pasaraya di Kota Bharu, Kelantan. Seperti kebanyakan orang (agaknya), bila time hendak membayar tu, mulalah mengintai lorong kaunter yang paling sedikit orang yang sedang beratur.

Sedang menunggu giliran membayar, ada seseorang merapati saya sambil menunjuk jarinya ke atas. Saya dongak dan baru perasan ada sign board yang mengatakan bahawa lorong itu adalah khas untuk wanita sahaja.  

hmmmm... dalam kepala mula membentak. Kalau benda ni begitu serius, kenapa tidak ditugaskan pengawal untuk guide pelanggan ke lorong yang "betul" dari awal lagi? Kenapa tidak dibuat laluan khas di seluruh bahagian pasaraya - yang ini laluan untuk perempuan sahaja dan yang itu laluan untuk lelaki sahaja ! Elok start dari luar juga lagi. Dari jalanraya lagi! Lane lebih kanan untuk orang lelaki memandu dan lane lebih kiri untuk orang perempuan pula memandu !! Ahhh!!! melalut kemana pula saya nih!

Tapi di lorong express di mana anda membeli 10 item ke bawah, boleh pula bercampur gaul? Tak pula nak disediakan lorong-lorong khas lelaki perempuan? Lorong express lagi la ada chance nak berhimpit-himpit lelaki dan perempuan kerana rata-rata pembeli di lorong express itu tidak membawa troli bersama, tidak seperti lorong biasa di mana body kita terpisah agak jauh dek troli yang kita tolak tu. Ini bukan situasi bersesak-sesak dalam koc komuter KTM yang kini ada yang bewarna pink!

Adakah ini kes berakar umbi dari lebai-lebai yang gagal menahan hawa nafsu? Tidak boleh nampak ponggong orang lain sikit, terus geli geleman gelisah memikir macam-macam seperti prospek memberi lecture kat bini orang pukul tiga pagi kat bilik hotel, kisah koc kelas 1 Wau Express dari KL-KB, stesen bas Puduraya dan macam-macam lain.

Betul la kut kerana banyak iklan-iklan sebegini terdapat kat situ !!!... (cuba baca "p/s" PANEH MIANG kat bahagian bawah artikel tu)

Cubalah renungkan, dalam hal mengawal nafsu DIRI-SENDIRI (suatu tuntutan latihan diri kebanyakan agama kan?), adakah kita harus pergi menutup/ataupun melecture kepala setiap perempuan yang ada di muka bumi ini? Kenapa tidak pergi lecture minah salleh yang (usahkan bertudung) buka terus segala urat benang yang ada di badan pun!. Kenapa nak dikutuk perempuan yang berpakaian lebih sopan seperti baju kurung tu?

Pointnya, kenapa tidak "ditutup" pandangan mata kita sendiri? Settle semua problem seantero dunia, samada perempuan berpakaian sopan ataupun minah saleh yang bertelanjang bulat!

Dalamilah ilmu agama ini supaya pandangan kita tertutup (ter"purdah") walaupun ada minah salleh menari bogel depan mata!! Beramallah dengan ilmu ini moga-moga dapat mencapai taraf Nabi Yusuf dalam hal ini! Tak payahlah nak kutuk-kutuk perempuan yang "boleh kita kutuk" tapi tak berani pula nak kutuk minah salleh yg pakai bikini depan mata! Hipokrit kan namanya tu?

Ini satu kisah yang amat menarik dalam kes ini untuk dibaca. CHANGE OUR VISION - Behind The Veil, dan juga dengar lagu-lagu ini, matanya hanya melihat dia... (UPDATE)



Thursday, June 7, 2012

OTAKZCYBER

Bro... terpaksa remove link OTAKZCYBER buat sementara.... akan list balik bila OK nanti..


DAH OK !!!

Satu lagi janji "bulan bintang" PAS Klate

Pada zaman dahulu, orang Kampung China, akan ke pengkalan kecil bot Gok Kapor untuk menyeberang ke Palekbang dengan bot. Tambangnya 30 sen sehala.

Lebih sedekad yang lalu, orang Kampung China ramai juga "bersoksek-soksek", ura-uranya kerajaan negeri akan mengambilalih sebahagian dari tanah-tanah (sudah tentu dibayar pampasan!) yang terlibat dalam laluan projek membina jambatan dari Gok Kapor ke Palekbang.

Pada hari ini, tiada lagi pengkalan kecil bot di Gok Kapor. Di seberang Palekbang sana, masih ada lagi batu asas ini?

(BATU ASAS PROJEK JAMBATAN KG CHINA - PALEKBANG ?)

Tak payahlah diulas lagi gula-gula "bulan-bintang" PAS ini. Dah ramai yang menulis, di antaranya:-


.... dan selang beberapa hari dulu Pok Nik merasmikan upacara "pecah tanah" TOLL-FREE highway... satu lagi "batu asas" atau "batu tanda" janji "bulan-bintang" PAS:-


Dengar khabarnya, gambar lakaran laluan lebuhraya di atas disediakan oleh JKR, di "songlap" oleh PAS untuk dibuat poster upacara pecah tanah ini. Dengar khabarnya juga, exco kerajaan yang berkenaan tidak hadir dalam upacara ini. Begitu juga wakil-wakil yang sewajarnya dari JKR, TNB, Pejabat Tanah dan lain-lain. Tak kan "DIF-DIF KEHORMAT" hanyalah Pok Nik dan Husam saja? Betul ke khabar-khabar ini? Yang pastinya PAS sudah lancar tabung mintak derma nak buat lebuhraya TOLL-FREE. Tak terasa sedikit lucu ke?

Apa-apa pun marilah kita renung "batu asas jambatan" dan "tanda pecah tanah lebuhraya" ini dan kita tanyakan diri kita sendiri... "aku kah salah seorang dari mereka, yang percaya kepada janji-janji manis PAS Pok Nik dan masih setia menunggu janji-janji bulan-bintang PAS untuk jatuh ke riba?"

Sebagai seorang yang memakai serban di kepala dan jubah di badan,   Pok Nik tidak terasa apa-apa detik dihati ke apabila "sign" tanda pecah tanah lebuhraya tu? Agaknya, hati akan menjadi "lebih terang" bila dapat minum air yang lebih jernih dari kepala-kepala paip, kut?


Saturday, June 2, 2012

Budaya demo dan rusuhan jalanan sememangnya diperkenalkan oleh pembangkang sejak dahulu lagi



Malah tindak balas dari demo ini sehinggakan ada pemimpin pembangkang meminta agar PERKASA diharamkan kerana bersifat perkauman. Mengapa pula Dong Jiao Zhong yang terang-terangan membawa sifat perkauman sejak puluhan tahun dahulu tidak pula dicadangkan pembangkang agar diharamkan?

Friday, June 1, 2012

Hasrat DAP ini tidak boleh dipandang remeh


Dilema Melayu kembali lagi. Kali ini kita terpaksa menonton sesuatu yang mungkin aneh jika dilihat pada kaca mata senerio semasa. PAS akan menjadi penentu sama ada akan terus bertuankan Lim Guang Eng (seperti kata Karpal Singh) atau beralih arah menyambut salam kaum Melayu dalam UMNO yang sangat dibenci oleh mereka.


KEKURA

Sedar dan bangkitlah orang Melayu!

 

 MELAYU MESTI BACA : Wajarkah PM Bukan Melayu??? 
PISTOL NAKAL
Related Posts with Thumbnails