Saturday, April 30, 2011

Shorties...

"Laughter is an instant vacation" - Merlin Berke

Girlfriend: And are you sure you love me and no one else?
Boyfriend: Dead Sure! I checked the whole list again yesterday

Waiter: Would you like your coffee black?
Customer: What other colors do you have?

Manager: Sorry, but i can't give you a job. I don't need much help.
Job Applicant: That's all right. In fact I'm just the right person in this case. You will see, I won't be of much help anyway!!

Dad: Son, what do you want for your birthday?
Son: Not much dad, Just a radio with a sports car around it.

Diner: I can't eat such a rotten chicken. Call the manager!
Waiter: It's no use. He won't eat it either.

Diner: You'll drive me to my grave!
Waiter: Well, you don't expect to walk there, do you?

Husband: You know, honey, our son got his brain from me.
Wife: I think he did, I still got mine with me!

Man: Officer! There's a bomb in my garden!
Officer: Don't worry. If no one claims it within three days, you can keep it.

Father: Your teacher says she finds it impossible to teach you anything!
Son: That's why I say she's no good!

Friday, April 29, 2011

Kepimpinan Taib Mahmud dan Politik "Melutut"

Lihat sajalah keputusan PRN Sarawak baru-baru ini. Walaupun diasak hebat oleh golongan cauvinis cina yang bala tenteranya disertai oleh DAP, MCA, Gerakan dan dibantu oleh kaldai-kaldai Melayu dalam PKR dan lembu-lembu Melayu dalam PAS, tidak kurang juga disemarakkkan oleh "politik melutut" oleh pemimpin BN dari Semenanjung, Pehin Sri Taib Mahmud berjaya muncul sebagai WIRA SARAWAK dengan sokongan yang meningkat dari rakyat Melayu dan Bumiputera Sarawak.


Bukan saja itu, SARAWAK juga telah lama dianggap sebagai "FIXED DEPOSIT" kepada BN Semenanjung. Begitu berwibawanya kepimpinan Pehin Sri Taib Mahmud. Kepimpinannya yang membela BUMIPUTERA selaras dengan Perlembagaan Negara, tidaklah bermakna SARAWAK menyisih kaum-kaum lain sebagaimana terbukti selama ini. Hanya baru-baru ini sahaja kaum cauvinis ini MELARIKAN diri dari Pehin Sri Taib Mahmud apabila mereka sudah merasakan kepala mereka besar (agaknya) apabila kepimpinan dari Semenanjung telahpun lama KALAH kepada kaum-kaum cauvinis ini apabila mengamalkan "politik melutut" ini.


Banding sajalah kesan politik membela kaum Bumiputera dengan sewajarnya berlandaskan Perlembagaan Negara. Sudahlah sekian lama menjadi "fixed deposit", menang bergaya pula tu walaupun diasak hebat oleh puak-puak cauvinis cina samada dari pembangkang ataupun dari dalam kerajaan sendiri. Ditambah lagi dengan tentera-tentera kaldai & lembu Melayu dari Semenanjung. Tidak cukup dengan itu, "politik melutut" yang terikut-ikut dengan kata-kata "Taib Mahmud sudah terlalu lama berkuasa" pun cuba dibawa dari Semenanjung bagi menggugat kedudukan Pehin Sri Taib Mahmud. Peliknya, dinosaur-dinosaur pembangkang yang lebih lama itu tidak pula mahu dilaungkan bersama. Inilah yang dikatakan senang jatuh sakit disergah hantu loncat cina. Mereka takut dengan kewibawaan Pehin Sri Taib Mahmud lalu menyergah kepimpinan "melutut" yang ada di Semenanjung supaya sama-sama menyanyikan lagu dinosaur ini. Takutnya mereka sampai ada ura-ura nak ubah Perlembagaan Sarawak pula! Nak kasi muka lagi kepada kaum-kaum cauvinis ini?

Apa "politik melutut" Semenanjung dapat? Muka tidak malu harapkan Sarawak sebagai "fixed deposit", rakan sendiri telah menjelma menjadi musuh dalam selimut (MCA/Gerakan), beriringan senada suara dengan DAP. Sudahlah dipecahbelahkan oleh "Bapak Perpecahan", Anwar Ibrahim, sehingga UMNO dan PAS diresapi oleh "trojan horse Anwar", nak mengamalkan "politik melutut" pulak dengan melayani tuntutan-tuntutan yang diluar batas Perlembagaan (sekolah vernakular, bahasa cina) oleh kaum cauvinis? Seruan-seruan bersifat kebangsaan yang berlandaskan Perlembagaan (Artikel 152, Artikel 153, Agama rasmi) langsung tidak dihiraukan, menyakitkan lagi hati orang-orang Melayu Semenanjung.

Dengan "politik melutut" yang diamalkan oleh PM 1-Malaysia yang juga presiden UMNO ini, semakin ramailah orang-orang Melayu Semenanjung terhiris hati dan tawar sokongannya. "Rakan" sendiri (MCA/Gerakan) sudahpun menyertai lawan (DAP). Melayu kaldai & Melayu lembu akan tetap menjadi baghal tunggangan DAP. Yang ada menyokongpun sudah begitu jauh hati akibat "politik melutut" yang membelakangi Perlembagaan Negara ini.  


Apa lagi yang UMNO ada? Cawat kote yang sudah begitu longgar?


MELAYU/BUMIPUTRA DALAM BAHAYA . (BAHAGIAN 2 )

(GERAKAN ANTI PKR)

Thursday, April 28, 2011

Update - An End To Hidden Speed Traps

UPDATE 28/04/2011

Baguslah, nampaknya JPJ telah prihatin. Dahulu, JPJ enggan memperbaharui cukai jalan walaupun ada perintah mahkamah yang melarang JPJ berbuat demikian (rujuk kes mahkamah di sini). Arahan menolak pembaharuan cukai jalan ini datangnya Menteri Pengangkutan, kata JPJ.

Suara-suara kita semua sudah mula kedengaran? Baguslah kalau begitu!

JPJ lifts blacklist on drivers and vehicles with ‘saman ekor’

First, no more hidden speed trap ambushes from the cops, and now this – according to reports, the JPJ has announced that drivers or owners who have been blacklisted based on summons received through the post are now free to renew their road tax and driving licences.
The announcement of the lifting of the ‘saman ekor’ blacklist was made by JPJ deputy director-general Datuk Ismail Ahmad, and follows on the earlier announcement made by Deputy Transport Minister Jelaing Mersat a few days ago on the matter.
The reports quoted the minister as saying that drivers or vehicle owners who have commited traffic offences but with cases that have not been taken to court will no longer be prevented from renewing their driving and vehicle licences. The blacklist, however, is still in effect for cases that are pending in court or under investigation.
Last year, a total of 119,330 driving licences and 154,663 motor vehicle licences were blacklisted in Malaysia, while in 2009, the number was 122,794 for driving licences and 180,624 for vehicle licences, the reports add. So, sounds like good cheer, and does it have anything to do with it being an important year, one wonders. Any thoughts on the matter?

ORIGINAL ENTRY 25/04/2011

Taken from Paul Tan's Automotive News (click HERE):-


The days of speed trap ambushes to catch unsuspecting motorists are over, according to Deputy Inspector-General of Police Datuk Khalid Abu Bakar.
Yes, guile – and there certainly has been enough of that, from locating the guns in the most unimaginable places (sitting in drains just off the highways, among them) to the use of camouflage in the past – is being replaced by transparency. Simply put, motorists will be warned about impending speed traps ahead.
“We should not be hiding behind bushes. We should come out in the open and enforce the law,” Khalid said. The directive to stop the ambushes has been issued, he added, saying that signs would be set up before the speed trap or roadblocks to warn the motorists beforehand.
Of course, the big question is how it will affect generated revenue – since September 2009, the police has issued summons to more than 2.5 million motorists, primarily from speed traps and speed cameras, and from 2000 to 2008, outstanding summons added up to RM2 billion, certainly not an insignificant amount. Still, the move towards a wider scale implementation of automated speed camera systems should continue the effects of enforcement, just in a different, indirect manner.
It’s a step forward in the right direction, this direct method of enforcement sans subterfuge. Undoubtedly, public education on the perils of speeding and working towards observing the designated speed limits will still take a long while to accomplish, but the removal of the cat-and-mouse game is certainly a welcome move. What do you think this move will accomplish, if any?

Kantin Sekolah & Nasi Lemak

HOUSE PK mempersoalkan motif sebenar nasi lemak tidak dibenarkan dijual di sekolah. Baca artikel sepenuhnya di SINI.

Beberapa tahun dahulu, ada kontroversi dicetuskan apabila sebuah sekolah, SRJK(C) di sekitar Damansara diarahkan tutup. Salah satu sebabnya, kalau tidak silap saya, adalah lokasinya yang sudah menjadi tidak sesuai berikutan dengan pembangunan pesat di kawasan Damansara tersebut. Dan sekiranya juga tidak silap, Ronnie Liu (DAP) adalah merupakan salah satu watak utama dalam kontroversi tersebut.

Sebagai jalan penyelesaian sementara, kerajaan telah membenarkan sebuah sekolah kebangsaan yang baru  sahaja siap dibina di Bandar Utama untuk menempatkan pelajar-pelajar sekolah SRJK(C) yang diarahkan tutup itu, sementara menunggu sekolah ganti (sekolah SRJK) yang lain. Walaupun penyelesaian sementara ini diterima dan sekolah kebangsaan yang baru itu dijadikan sekolah ganti sementara, pihak tertentu  pada waktu itu masih juga lagi berdegil dengan meneruskan sekolah yang telah diarahkan tutup itu. Yang lama terus diguna, yang baru (walaupun sementara) diambil juga. Kiri kanan semuanya kebas!.

Hari ini sekolah gantian sementara itu yang sepatutnya menjadi sebuah sekolah kebangsaan, telahpun bertahun-tahun lamanya beroperasi sebagai sebuah SRJK(C). Nampaknya, peruntukan dan perbelanjaan kerajaan membina sekolah kebangsaan di Bandar Utama ini telahpun di "songlap"kan oleh SRJK(C) melalui kontroversi yang dicetuskan dahulu. Begitu licik!

Dibawah ini adalah sebuah imej paparan iklan Nasi Lemak di salah sebuah cafe yang berdekatan dengan sekolah SRJK(C) yang "menyonglapkan" peruntukan kerajaan tersebut.

 
Entahlah. Berbalik kepada isu Nasi Lemak yang diutarakan oleh HOUSE PK tadi, the question is, why do you need to make a specific mention of Nasi Lemak. Why do you single out Nasi Lemak as if it is the one and only culprit for school children obesity? Why not mention burgers, roti canai, donut, mee etc as well?

Liow, seorang menteri cina dari MCA (sebuah parti cina dalam kerajaan yang kini telah menampakkan belang sebenarnya, yang tidak ubah seperti belang DAP), telah bercakap tanpa beralas-alas lagi dengan tidak prihatin samasekali terhadap sensitiviti kaum yang menjadi begitu panas kini. Panas kerana kaum cauvinis cina yang diterajui oleh DAP dan "dibantu" oleh MCA begitu lantang menyuarakan suara-suara perkauman yang nampaknya ingin menghapuskan segala serbi serbinya Melayu, hinggakan Nasi Lemak pun dijadikan isu pencetus seolah-olah mencabar orang Melayu dari segala segi. Kalaulah prihatin, sudah tentu Liow akan lebih  berhati-hati dalam mengeluarkan kenyataan supaya tidak nampaknya ianya macam "single out" Nasi Lemak pada waktu-waktu panas begini di mana orang Melayu telah dihimpit hebat dari segala sudut dan perkara oleh kaum cauvinis cina. Dari "Nasi Lemak" hinggalah "Allah" dijadikan isu untuk menyakitkan hati orang Melayu, mentang-mentanglah mereka mempunyai DS Najib sebagai PM 1-Malaysia. (Telah habis PRN Sarawak, maka diamlah barang seketika hantu-hantu loncat cina dalam isu al-kitab. Nampak? Tunggulah pula PRK, PRN dan PRU nanti, maka bertebaranlah pula hantu-hantu loncat cina ini menyergah DS Najib sehingga jatuh demam lagi - alkitab bukan isu yang ditimbulkan oleh penganut agama kristian, tetapi sebenarnya ditimbulkan oleh cauvinis DAP/MCA/Gerakan/SUPP yang masuk ke gereja)

Liow, how about a plate of porky pig Nasi Lemak to stuff your mouth?

Itulah bahananya memberi muka dan menjadikan kaum-kaum cauvinis ini sebagai "anak emas". Segala tuntutan perkauman mereka dilayani, sudahlah tuntutan-tuntutan tersebut diluar batas Perlembagaan Negara seperti kewujudan dan percambahan sekolah vernakular cina. Yang peliknya, desakan bersifat Kebangsaan yang berlandaskan Perlembagaan Negara, seperti Kempen SSS, tidak pula dilayan oleh DS Najib. Entah apa nak jadi dengan negara ini, dah begitu tunggang langgang sehinggakan kepala otak sudah ke bawah, berfikir dengan kepala lutut.

Wednesday, April 27, 2011

Bom Jangka Malaysia


Di antara rumusan yang boleh dibuat dari sebuah artikel terbitan The Malaysian Insider bertajuk "Language barrier to racial interaction, study reveals", adalah:-
  1. Sebahagian besar dari murid-murid yang tercicir (dropouts) dari SRJK(C) tidak dapat menguasai bahasa Kebangsaan dan Bahasa Inggeris.
  2. Keadaan ini menyebabkan kaum cina hanya berinteraksi dikalangan mereka sahaja, memburukkan lagi polarisasi kaum di Malaysia.
  3. Sistem atau Dasar Pendidikan perlu diubahsuai secara keseluruhan
Dari sudut 1-Malaysia, persoalan yang mungkin timbul adalah:-

  1. Bagaimanakah Toleransi dan Penerimaan dapat tercapai sedangkan faham bahasa pun tidak?
  2. Apakah "Unity in Diversity" mempunyai sebarang isi atau makna apabila kaum yang tidak faham bahasa hanya akan berinteraksi dikalangan mereka sahaja (diversity) yang memburukkan lagi polarisasi kaum di Malaysia. Inikah yang dinamakan "Unity" 1-Malaysia itu?
  3. Sudah sekian lama Kempen SSS diwujudkan mendesak/menyarankan penggubalan semula (setidak-tidakpun mengkaji semula) Dasar Pendidikan. Laman Kempen SSS dilancarkan pada Ogos 2009 lepas dan disekitar waktu itu suara-suara sokongan terhadap SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA kedengaran dari pelbagai lapisan masyarakat, dari rakyat biasa hinggalah ke tokoh-tokoh akademik , wartawan dan ahli-ahli politik. Di alam maya pula, sokongan telah suarakan oleh blogger-blogger dari kalangan penyokong kerajaan, kalangan pembangkang maupun yang berkecuali. Tapi apakah reaksi DS Najib terhadap isu ini ketika itu (sehinggalah sekarang)?Rasanya tidak payah diulas panjang, pendirian DS Najib ini. Kita semua sudah sedia maklum
Berikut adalah beberapa petikan dari artikel The Malaysian Insider tersebut:-
  1. Kajian mendapati "A significant number of secondary school dropouts with Chinese primary vernacular education have little, or zero, command of English or the national language, according to a study" yang menyebabkan keadaan di mana "a group of Chinese who only interact within their own ethnic community and points to increasing racial polarisation in multicultural Malaysia."
  2. Ujar bekas gurubesar SRJK(C) Pudu, “Most of our Chinese children do not have this sort of environment. And nowadays, they do not mix around, not like our time,” dan tambah beliau lagi “Their interaction is limited. Ninety-eight per cent keep to their Chinese friends and so speak Chinese every day,”.
  3. Pemerhatian Datuk Dr Toh Kin Woon [Senior fellow Socio-economic and Environmental Research Institute (Seri)] merumuskan; “this is one of the contributory factors leading to racial polarisation”.
  4. Tan Yew Sing. yang mengetuai KL-Selangor Chinese Assembly Hall mengakui bahawa "the problem was very serious" dan menyarankan “The whole [education] system needs to be revamped...".
Daripada kajian di atas dan juga entah berapa banyak lagi kajian-kajian mengenai isu ini yang membuktikan bahawa sistem pendidikan vernakular tidak akan membantu kearah perpaduan negara, malah akan memburukkan lagi polarisasi di antara kaum di negara ini. Seperti yang dipaparkan di atas, dari sudut pembinaan negara melalui pendidikan, konsep 1-Malaysia hanya membawa slogan-slogan yang mungkin sekali direkacipta oleh punahsihat-punahsihat. Apa maknanya "Unity in Diversity" sedangkan kedua-dua perkataan tersebut pada dasarnya lagi telahpun memberi makna yang sama sekali bercanggah. Tidak usahlah bercakap soal "Tolerance & Acceptance" sedangkan pada awal-awalnya lagi "faham bahasa pun tidak (Understanding via common language)".  

Agak pelik bukan apabila sekolah vernakular ini diberi pembelaan begitu tegar sekali hingga boleh dikatakan sampai ketahap menganak-tirikan sekolah kebangsaan sendiri. Sudahlah sistem pendidikan vernakular ini adalah HARAM di sisi Perlembagaan Negara, merupakan kanser kepada perpaduan kaum lagi. Dari segi politik BN pula, produk-produk sekolah vernakular inilah yang menjadi suspek utama yang tidak akan memberikan undi kepada BN. Amat pelik bukan kelakuan seseorang itu yang begitu tegar membela sistem pendidikan vernakular ini. Nampak macam gali kubur, bukan saja kubur sendiri malahan kubur bangsa dan negara dalam jangkamasa panjang.

PURE SHIITE dalam artikelnya yang sebelum ini pernah mengemukakan pertanyaan yang begitu tepat dan amat wajar sekali:-
"...is it not the objective of the Government and the Members of the Parliament to ensure that all the provisions of our Constitution and the National Language Act is adhered to?.."
"...How can you as a sitting MP watch our Constitution being raped day in day out with regards to this matter?..."
HARAPKAN PAGAR, PAGAR MAKAN PADI !!!
TAIK KUCING LA!!

Bagaimana? Beranikah Menteri Pelajaran mengarahkan supaya Dasar Pendidikan digubalkan semula, setidak-tidaknya dibuat kajian semula? Sudah berbuih mulut orangramai dari segenap lapisan masyarakat menyuarakan saranan ini.

Atau masih takut dan tunggu signal dari BAPAK VERNAKULAR lagi? Yang begitu tegar membela sekolah vernakular ini dengan menganggapnya sebagai SAHABAT SEJATI KERAJAANNYA dan sanggup mengambil RISIKO POLITIK dalam mempertahankannya. Sudahlah tidak serik dikencingkan berkali-kali, BAPAK VERNAKULAR ini begitu bangga juga lagi dengan keadaan "kera sumbang", di mana ianya tidak dilakukan oleh negara-negara lain di dunia ini.

PURE SHIITE dalam artikel terbarunya sudahpun menyuarakan:-

"WE CANNOT TRUST THE GOVERNMENT OR ANY OF THE POLITICAL PARTIES OR THEIR REPRESENTATIVES ANYMORE TO DEAL WITH THIS ISSUE.

THE ULTIMATE GUARDIAN NEEDS TO INTERVENE"

Nampaknya dalam isu pendidikan ini, ketua kerajaan sudah tidak dipercayai langsung bak kata pepatah "Harapkan pagar, pagar makan padi". Kita berharap pembinaan negara ini dapat diteruskan dengan berlandaskan Perlembagaan Negara, alih-alih ketua kerajaan sendiri yang mencabulinya dengan begitu tegar membela sistem pendidikan vernakular yang sememangnya terbukti haram dan akan menghancurkan perpaduan negara sekiranya dibiarkan.

Berani tak Menteri Pelajaran untuk mengorak langkah bagi menyelamatkan keadaan yang semakin teruk ini? Ataupun kita wajar beralih kepercayaan kepada "THE ULTIMATE GUARDIANS" selepas ini?

Ini adalah seruan-seruan KEBANGSAAN yang berlandaskan Perlembagaan Negara, bukannya tuntutan-tuntutan PERKAUMAN diluar batas Perlembagaan Negara. Setakat ini nampaknya "Pagar" bukannya "memagari padi", tetapi "meratah"nya pula. Apa kejadahnya ni?

By the way:-

Usahlah GAPENA membuat lawak dengan mendabik diri sebagai pejuang Bahasa. Kenapa begitu tangkas dan bising benar kalah tin kosong dalam isu PPSMI ni? Ini perjuangan mendaulatkan bahasa kebangsaan ataupun perjuangan udang disebalik batu? buku teks ke? ataupun persekongkolan dengan puak-puak yang berjuang menegakkan bahasa asing seperti Mandarin dan bahasa-bahasa ibunda cina yang lain-lain tu?

Kenapa nampak macam hero sangat dalam PPSMI (sahaja)dan senyap menikus, berdecit pun tidak dalam isu sistem pendidikan vernakular? isu bahasa-bahasa asing yang semakin mengambil alih tempat bahasa Kebangsaan di dalam urusan-urusan rasmi, papan-papan tanda, iklan-iklan dsb? Pernah ke GAPENA terdengar atau ingin ambil tahu apa itu Kempem SSS? Cuba baca tentang NLAF, pejuang dahulu, yang dipaparkan oleh PURE SHIITE di SINI.

GAPENA dalam isu PPSMI ini telah memberi ruang yang lebih besar kepada percambahan bahasa-bahasa asing, dengan membawa alasan bahasa ibundanya. GAPENA ni berjuang mendaulatkan Bahasa Kebangsaan ataupun cuba mendaulat bahasa Ibunda? Dengan pelbagai kaum (termasuk Bumiputera Sabah & Sarawak dan Orang Asli) yang ada di bumi Malaysia ini, sudah tentulah bahasa ibunda (dan juga loghat-loghat) akan tidak terbilang dek jari. Akhirnya GAPENA secara tidak langsung akan "menjulang" bahasa Komunis Cina, iaitu Mandarin di negara ini. At least, Bahasa Inggeris itu bahasa kedua negara. Malulah sikit wahai GAPENA bila hendak mendabik diri sebagai pejuang bahasa kebangsaan tu. Jawab cabaran PURE SHIITE dulu:-

Tell me what is your position on the RAPING OF ARTICLE 152 AND THE NATIONAL LANGUAGE ACT by the Vernacular Schools?

Boleh? Takde hal ke pakcik?

Apekebenda lu nak claim lu represent "PARA PEJUANG BAHASA".....

Dipersilakan juga baca tulisan DINTURTLE:-

TERBUKTI - Sekolah Cina Menghancurkan Perpaduan Kaum !

"...Najib oh Najib oooi..... masih nak berbangga lagi dengan sekolah cina ? Adalah sebab kenapa semua negara diDUNIA tidak ada konsep sekolah vernakular yang berjalan seiring dengan sekolah kebangsaan, sebab mereka telah belajar dari pengalaman dan dari kajian mereka bahawa sistem yang diamalkan Malaysia bukan saja TIDAK menyumbang kearah perpaduan rakyat tapi tambah memisahkan rakyat dan ia bakal menjadi satu masalah besar kepada negara satu hari nanti.

pendekata - Sekolah Vernakular adalah satu bom jangka yang bakal memusnahkan negara !..."

Tuesday, April 26, 2011

What's Up at Chedet?

Baru-baru ini, rasanya dalam 2 minggu lebih saya tidak dapat akses blog chedet.

Rasanya selepas seminggu kembali beroperasi, chedet kena "serang" lagi.

Artikel terbaru chedet, "Victory in Sarawak 2", saya belum dapat baca lagi. Tak berani nak masuk bila terima amaran ini sejak beberapa hari lepas:-


What's up kat chedet? Asyik kena serang saja? Ada usaha-usaha sabotaj ke?

MALAYsia Today - Know Where To Cross The Border

Know where to cross the border... 
If You Cross The North Korean Border Illegally
You get 12 years Hard Labour.
 
If You Cross The Iranian Border Illegally
You Are Detained Indefinitely.

If You Cross The Afghan Border
Illegally, You Get Shot.

If You Cross The Saudi Arabian Border Illegally
You Will Be Jailed.

If You Cross The Chinese Border Illegally
You May Never Be Heard Again.

If You Cross The Venezuelan Border Illegally
You Will Be Branded A Spy And Your Fate Will Be Sealed.

If You Cross The Cuban Border Illegally
You Will Be Thrown Into Political Prison To Rot.
 
If You Enter Britain Illegally
You Will be Arrested, Prosecuted And Sent To Prison And Deported

If You Are A Chinese AND ILLEGALLY CROSS THE MALAYSIAN BORDER
 
YOU GET:



Fake MyKAD and Birth Certificate 'engineered' from someone who dies recently (but the death was never reported).

Then you may get a Driving License,

You must then be given Voting Rights (before that you will be made a DAP member)

Job Reservation (there are plenty of companies in Malaysia which require fluency in Mandarin. The language is "1-Malaysia" friendly too. There are plenty of "rumah urut kaki" too in case you don't have any qualifications)

Special Privilege to be Consider as "The poor one that always being discriminated", therefore you can shout, complain, pressure with all your might. Nevermind the truth, the Gomen will instantly bow to your demands.

Credit Cards (plenty, and you can spend it overseas too.. just get in touch with your "underground" brothers)

Subsidized Rent Or A Loan To Buy A House (from your brethrens, they dominated the top 20 richest men here anyways)
 
Free Education (courtesy of Dong Zong when you go to SRJK(C))

Free Health Care (provided by Gomen, you are "anak emas" 1-Malaysia, don't you know?)

and if you are a clever dickie, you can be a the president of MCA, Gerakan, DAP or even Prime Minister when DAP (supported by MCA and Gerakan) succeeded in its mission to KALDAIzed Anwar Ibrahim who in turn LEMBUzed the Malays in PAS!
 
Oh Malaysia, what a great country!!
MALAYSIA BOLEH !!! 


Note:

The last portion of the above originally reads as below (as originally received via email sharing):-
If You Are An Indonesian AND ILLEGALLY CROSS THE MALAYSIAN BORDER

YOU GET:

MyPR (Permanent Residence / Pemastautin Tetap)
A Driving License,
Voting Rights
Job Reservation,
Special Privilege to be Consider as Bumi,
Credit Cards,
Subsidized Rent Or A Loan To Buy A House,
Free Education,
Free Health Care,
and if you are a clever dickie, you can be a Menteri Besar or even Prime Minister!


Whether he is an Indonesian or a Chinese,
both are PENDATANGS,
AREN'T THEY???

Why aren't you helping the Malays & Bumiputera who are trying to build this nation to become MALAYsia (from "Tanah Melayu", as it originally was) based on Rukun Negara & Constitutions?

Why do you demand this country to become "chinese" instead of MALAYsia?
Don't you know what MALAYsia is?

Monday, April 25, 2011

Sabar, Sabar, Sabar !!!

Salam Sejahtera!


Terima kasih kerana masih bersama-sama kami, Radio Malaysia... ruangan bicara hati...


Sebelum kita teruskan bicara, di sini ada satu permintaan lagu...


istimewa ditujukan kepada...... mmmmm ......


orang Melayu dan Bumiputera Malaysia...... ditujukan khas kepada orang-orang Melayu yang sedang berpolitik, yang ada di dalam parti UMNO dan PAS....
permintaan istimewa dari 1 Bumi, 1 Malaysia....


Dengarkan dari sebuah kumpulan MELAYU SINGAPURA......


ANGGUK-ANGGUK, GELENG-GELENG..... Ahli Fiqir...!!!

Teruskan bersama kami, Radio Malaysia...radio anda......








Apa khabar teman-teman sefikir
Angguk angguk geleng geleng
Tunduk tunduk ikut telunjuk
Iya Iya saya saya
Kiri Kanan Ikut saja

Kita tunduk pabila diketuk
Bila terantuk tak usah dipujuk
Biarpun dipatuk
Ingat pesan atuk…sabar sabar sabar sabar

TAK APA

tak kisah
Tak rugi tak mati
Tak ambil peduli
Berserah dan pasrah
Biar ada dah dijampi
Ada pasang, surut-naik

Dikerah dijajah
Terus nista dipenjara
Jadi hamba jadi kuli
Jadi batu diam diri
Kita tunggu kita lihat
Kita nanti kita perhati
Jgn merungut biar berjanggut
Diam akur
Kita mesti patuh
Acuh tak acuh endah tak endah
Buat lawak bodoh terlampau
Biar kita melopong
Biar kita menganga
Biar mereka buat apa mereka suka
Biar saja
Jangan melawan
Jangan membantah
Janganlah degil kena ikut perintah
Kena banyak diam
Biar apa orang kata
Kita tawa dalam duka
Kecut takut
Kalut kolot
Terkunci mulut
Bergaduh bertutur
Kalah sabung menang sorak
Tiba masa kita gerak

Dik mari dik
Ya kak
Nama adik siapa?
Liya…
Adik tahu nyanyi tak?
Tahu…
Mari ikut kakak nyanyi sama-sama…

Angguk angguk geleng geleng
Tunduk tunduk ikut telunjuk
Angguk angguk geleng geleng
Tunduk tunduk ikut telunjuk

Iya Iya saya saya
Kiri Kanan Ikut saja
Iya Iya saya saya
Kiri Kanan Ikut saja

Tolak Tambah
Kali ganda
Hitung kira segala nista
Maju mendung
Tinggi rendah
Berapa nilai
Nilai bangsa


Kak…Sekupang ke?
Dua kupang ke? Tiga kupang?

Sawah sebendang
Ladang sebidang
Tanah sekangkang
Pohon sebatang
Kerana uang semua hilang hanya tinggal sehelai sepinggang

Yang jenin yang lebai yang pandir yang luncai
Yang angannya tinggi yang dibuai mimpi yang sawah terjual
Maruah tergadai
Kamu mahu lagi?

Ahli fikir…sabar, sabar, sabar, sabar, sabar, sabar.

Sunday, April 24, 2011

Battle of Sexes 13 - The Facts Are That .....


MEN
  1. All men are extremely busy.
  2. Although they are so busy, they still have time for women.
  3. Although they have time for women, they don't really care for them.
  4. Although they don't really care for them, they always have one around.
  5. Although they always have one around them, they always try their luck with others.
  6. Although they try their luck with others, they get really pissed off if the woman leaves them.
  7. Although the woman leaves them they still don't learn from their mistakes and still try their luck with others.




WOMEN
  1. The most important thing for a woman is financial security.
  2. Although this is so important, they still go out and buy expensive clothes and stuff.
  3. Although they always buy expensive clothes, they never have something to wear.
  4. Although they never have something to wear, they always dress beautifully.
  5. Although they always dress beautifully, their clothes are always just "an old rag".
  6. Although their clothes are always "just an old rag", they still expect you to compliment them.
  7. Although they expect you to compliment them, when you do, they don't believe you.

Saturday, April 23, 2011

Jigsaw Puzzle For Senior Citizen

A little silver-haired lady calls her neighbor and says, "Please come over here and help me. I have a killer jigsaw puzzle, and I can't figure out how to get started."

Her neighbor asks, "What is it supposed to be when it's finished?"

The little silver haired lady says, "According to the picture on the box, it's a rooster."

Her neighbor decides to go over and help with the puzzle.

She lets him in and shows him where she has the puzzle spread all over the table.

He studies the pieces for a moment, then looks at the box, then turns to her and says, "First of all, no matter what we do, we're not going to be able to assemble these pieces into anything resembling a rooster."

He takes her hand and says, "Secondly, I want you to relax. Let's have a nice cup of tea, and then," he said with a deep sigh ............







(HANG ON......
KEEP SCROLLING AFTER YOU'VE ENJOYED THE CARTOON BELOW..)








(SOON WE WILL BE THERE .......... KEEP SCROLLING DOWN...)




















































"Let's put all the Corn Flakes back in the box."

Friday, April 22, 2011

Battle of Sexes 12 - The Loyal Wife

(image credit - www.CartoonStock.com)
There was a man who had worked all of his life, had saved all of his money, and was a real miser when it came to his money.

Just before he died, he said to his wife, "When I die, I want you to take all my money and put it in the casket with me. I want to take my money to the afterlife with me."

And so he got his wife to promise him with all of her heart that when he died, she would put all of the money in the casket with him.

Well, he died. He was stretched out in the casket, his wife was sitting there in black, and her friend was sitting next to her.

When they finished the ceremony, just before the undertakers got ready to close the casket, the wife said, "Wait just a minute!" She had a box her; she came over with the box and put it in the casket.


Then the undertakers locked the casket down, and they rolled it away.

So her friend said, "Girl, I know you weren't fool enough to put all that money in there with your husband."

The loyal wife replied, "Listen, I'm an honest loyal wife, I can't go back on my word. I promised him that I was going to put that money in that casket with him."

"You mean to tell me you put that money in the casket with him!!!!?"

"I sure did," said the wife. "I got it all together, put it into my account and wrote him a check.. If he can cash it, he can spend it."

1 BUMI, 1 MELAYU


1 BUMI, 1 MELAYU


I support this call. Why?
  • The majority (Melayu in Semenanjung and Bumiputera in Sabah & Sarawak - 1 Pribumi) must be at peace in order for the rest to also live in peace and harmony.
  • This bumi is MALAYsia. And who is MALAYsian? CLICK HERE.
"Later, upon satisfactory cohesion and amalgamation of the Malaysian populace into a truly united Bangsa Malaysia, then by law, ALL references to race and ethnicity in our daily activities should be forbidden."
When we all become a truly united Bangsa Malaysia (RE: Bangsa Amerika, Bangsa Jerman, Bangsa Perancis, Bangsa Rusia etc), then we can have 1-Malaysia - SATU not PELBAGAI !!.

We think Malaysia. We speak Bahasa Malaysia. We are Malaysians. Otherwise 1 BUMI, 1 MELAYU (PRIBUMI) will stay.


End note:
Dah masa dimulakan gerakan 1Melayu 1Bumi - THE UNSPINNERS

HOIII...!!! ORANG MELAYU !!!!!
TIDUR LAGI KAMU????!!!
 
 

Thursday, April 21, 2011

PENCABUL NEGARA - Sekolah Haram III

Dipetik dari PURE SHIITE, "YB Khairy what "Virtual Constitutional Guarantee" are you talking about?", satD bertanya kepada KJ:-
How can you as a sitting MP watch our Constitution being raped day in day out with regards to this matter?
Saya nak bertanya satD:-
Siapa dia yang "merogol day in day out" Perlembagaan Negara dalam perkara ini? Yang INI ke? dan yang INI?

Dalam hal ini Mahkamah telahpun membuat keputusan, menegakkan Perlembagaan Negara ini. Tetapi ianya terus menerus dicabuli juga oleh pencabul.
Kes 1
"To my mind, the protection only extends to language but not to medium of instruction in schools. In other words, no person shall be prohibited or prevented from teaching or learning Chinese or Tamil or, for that matter, any language which is not the national language in any school as a language subject, but such protection does not extend to the teaching or learning in a school where the teaching or learning is in any other language." (Justice Abdoolcader J in "Mark Koding Case)
Kes 2
"that MU if established would be a public authority within Article 160(2) of the Constitution and that accordingly teaching in Chinese there would be use of that language for an official purpose, which use may be prohibited under Article 152.
As there is no right to use the Chinese language for an official purpose, accordingly in our judgment it was not unconstitutional and unlawful of Government to reject the plaintiff’s petition to establish MU." (Merdeka University Case)

Tanya satD lagi:- 

"YB Khairy, is it not the objective of the Government and the Members of the Parliament to ensure that all the provisions of our Constitution and the National Language Act is adhered to?"

(Political Promises for Your Vote)

Mereka-mereka yang duduk di Parlimen itu berbahas itu, berbahas ini, buat undang-undang itu, buat undang-undang ini, alih-alih depa ni juga dok MENCABUL? Bukan undang-undang kecik tu, PERLEMBAGAAN NEGARA sekaligus RUKUN NEGARA depa ni dok cabul! Apa kejadahnya ini?

Ye la.. kita pun faham, kanser memang sukar untuk disembuhkan. Tetapi kita berusaha sedaya upaya  dengan harapan ianya akan sembuh. Kimo la, bomoh la, apa saja untuk  cuba menyembuhkannya. Pemimpin dahulu pun berdepan dengan masalah ini, tetapi mereka berusaha dengan SEKOLAH WAWASAN sebagai contohnya. Bukan dengan makin membiakkan dan menyuburkan lagi penyakit kanser tu melalui pencabulan Akta Bahasa, Artikel 152 dan bersembur-sembur air liur mengangkat/mendokong sekolah vernakular haram ni!
(Akibat Dasar Pelajaran Yang Tunggang Langgang?)

Ingat pesanan satD:-

Remember
every single Ringgit Allocated to Vernacular Schools
which is clearly against the Constitution and the National Language Act 
is A Ringgit Less  
for Our National Schools.

Wednesday, April 20, 2011

"To destroy the Nation, Go to Vernacular School & Vote DAP" - bukan Tagore


"To build a nation, build a school" (TAGORE)
Su Ling ?, Soo Ling? Itulah yang kedengaran ditelinga semasa TV saya berada pada channel Awani di petang hari PRN Sarawak. Mengangkat muka dari buku untuk melihat wajah Soo Ling di kaca TV ini, saya membuat telahan bahawa Soo Ling ini adalah anak Sarawak berketurunan china sedang membuat lintas langsung di salah sebuah pusat mengundi/mengira undi di kawasan bandar (saya tidak mengikuti sangat/memberi perhatian kepada rancangan Awani ketika itu).

She speaks impeccable Bahasa Kebangsaan! Bahasa Melayu! I bet she thinks "Malaysia" and speak Bahasa Malaysia. She did not just try to speak "Bahasa Melayu" while thinking in "Chinese". Do you get what I mean? Click THIS if you want to know and perhaps go on and watch the Firefox movie clip.

Now watch Lim Kit Siang of DAP. Listen to him when he speaks in Parliament. Do you think he thinks "Malay" and then speaks "Bahasa Melayu" like Soo Ling? Or he thinks "Chinese" and tries to translate the thinking in Bahasa Kebangsaan when speaking? Di sekolah, pembelajaran secara "translation" inilah yang dinamakan DASAR PELAJARAN TAHI KUCING.

Sepatutnya, seorang veteran politik seperti LKS itu tidak kelu lidah lagi, tidak telo lagi, tidak tergagap-gagap lagi,  tidak nampak "tercari-cari perkataan untuk disebut" lagi, kalau dia benar-benar orang Malaysia. No! LKS is chinese, he thinks chinese, he speaks chinese! That is why, sudah jadi dinosaur dalam politik pun belum boleh bercakap bahasa Malaysia dengan baik sebagaimana Soo Ling bercakap.

That is "SATU BANGSA, SATU NEGARA, SATU BAHASA" in Sarawak di bawah pimpinan  berwibawa Tan Sri Taib Mahmud, bukannya "1-Malaysia" Najib. DAP gerun pada Taib Mahmud lalu menyanyikan lagu "Taib Must Go", hanya yang IDIOT saja ikut sama menyanyikan lagu ini.

PRN Sarawak sudah jelas. China mengundi DAP. Hampir tiada lagi kaum keturunan china yang akan mengundi SUPP, MCA dan Gerakan. Mungkin merasakan fenomena inilah maka MCA dan Gerakan telah bekerjasama secara diam-diam, malahan terang-terangan pun apabila menekan UMNO di Semenanjung. Ruang menggunting dalam lipatan nampaknya lebih luas lagi disediakan oleh 1-Malaysia Najib.

Mungkin kaum keturunan cina yang veteran masih lagi mengundi MCA yang dahulu sama-sama berjuang untuk membina negara MALAYsia ini. Rata-rata pengundi cina yang muda hari ini, nampaknya memang mengundi DAP yang diterajui oleh LKS, yang think chinese, speak chinese and wants this country to be a chinese nation.

Dimanakah kebanyakan pengundi-pengundi muda keturunan cina ini pergi sekolah. You guess it right! Di mana lagi kalau tidak di sekolah-sekolah VERNAKULAR CHINA. Di sana mereka-mereka ini dididik sejak dari kecil lagi supaya "think chinese, speak chinese" and later on, vote DAP!!

Hari ini 1-Malaysia Najib begitu tegar sekali membela vernakular cina ini. Kenapa Najib nak merungut kalau orang cina mengundi DAP? Inilah PRODUK sistem pendidikan yang Najib amat banggakan itu! Demi undi, negara akan tergadai. Suatu hari nanti, Tanah Melayu mungkin akan menjadi Tanah Cina di bawah DAP apabila 1-Malaysia Najib terus menerus membela sistem vernakular ini.

"ONE RINGGIT MORE
TO SEKOLAH HARAM VERNAKULAR
IS ONE RINGGIT LESS
TO SEKOLAH KEBANGSAAN"

Hari ini ada pula "orang yang telah dinyah-buang" nampaknya hendak membodek 1-Malaysia Najib. Baca ini:-
Well, there isn't any "Virtual Constitution" in this country, but there is a "VIRTUAL KETUA PEMUDA" dalam UMNO pimpinan 1-Malaysia Najib. So Najib masih lagi nak merungut kenapa BN tidak dapat undi? Sudahlah mendidik anak bangsa di sekolah vernakular supaya "think chinese, speak chinese and vote DAP", dok simpan lagi "Virtual KP" yang practically telah "melumpuhkan" Pergerakan Pemuda UMNO ini, bak kata bidalan, UMNO mendukung biawak hidup.


Kenapa Pemimpin Kita BANGANG sangat ?

(A.P.A. - AKU PEDULI APA)


Ini cerita lain. Ini  cerita PEMIMPIN, The Fountain Of Wisdom :-
Years of BN’s effort to unite the races with their unique” Unite and Rule” policy was met with failure, chiefly thwarted by the evil DAP who managed to tear away at the fabric of unity. Describing DAP as a party who branded Chinese who did not join DAP as a non-chinese Chinese is something disturbing.
DAP had managed to prevent many innocent Chinese from joining the liberal MCA and Gerakan, which led to Chinese dwindling representation in Parliament. This of course, stalls BN‘s grandiose plan to impose total democracy in this country.

Now that the DAP has destroyed this power and wealth-sharing formula by separating the Chinese from the rest is really mean of the DAP. They really should get onto their rockets and fly to the moon, and leave the innocent “non-Chinese Chinese” alone.

Tuesday, April 19, 2011

Why Don't You Go ???

"Taib Must Go" - Inilah isu utama yang dilaung-laungkan semasa PRN Sarawak baru-baru ini. Bagi saya, "Taib Must Go" ini adalah satu lagi bentuk "sergahan hantu loncat cina". Seperti yang dijangkakan, Najib terus jatuh demam disergah lalu ikut sama "menyanyikan" lagu "Taib Must Go", walaupun tidak begitu lantang.


Kita lihat Taib Mahmud berjaya dengan cemerlang di kawasannya. Paling cemerlang adalah PBB menyapu bersih semua kawasan yang ditandinginya. Boleh dikatakan bahawa sokongan Bumiputera Sarawak meningkat. Keputusan PRN ini membuktikan bahawa "Taib Must Go" itu hanyalah satu lagi bentuk sergahan hantu loncat cina yang menghantui Najib selama ini.

Kalau benar "Taib Must Go", kenapa PBB begitu cemerlang? Kenapa tidak "Dinosaur-dinosaur PENGANGKANG yang MUST GO?". Tidak ingin ke Najib menyanyikan lagu "must go" yang sama kepada mereka ini?. Baca juga artikel PAPAGOMO di SINI.

Saya terdengar di TV, Taib Mahmud berkata bahawa perlu meneliti apakah mesej yang dibawa oleh pengundi-pengundi cina di Sarawak baru-baru ini. Kalau ianya berbau perkauman, usah dilayan. Lebih kurang begitulah yang saya dengar. Sejurus selepas itu Najib pula mengulas keputusan PRN Sarawak (sambil bercakap pasal golf?), something like, kejayaan besar BN di Sarawak. Aduh! Tidak malu ke Najib kepada Taib Mahmud?

Taib Mahmud tegas membela kaum Bumiputera Sarawak. Beliau yakin dan percaya kepada kaum majoriti pribumi Sarawak.Taib Mahmud mengatakan resolusi 1-Malaysia al-kitab itu BODOH!. Apa Taib Mahmud dapat? Ya! PBB sapu bersih dengan sokongan nampaknya meningkat. Bandingkan dengan Najib yang menyisih kaum Melayu di Semenanjung, berkompromi tidak habis-habis dengan kaum pelampau, sedang dia adalah presiden UMNO. Najib lebih percaya serta tidak habis-habis mengejar undi cina, nampak tidak yakin dengan kaum majoriti Melayu Semenanjung dan sanggup mengguris hati mereka dengan dasar liberalisasi serta pemberian gula-gula kepada kaum pelampau dalam setiap PRK. Isu sekecil-kecil "Interlok" pun kerajaan  Najib boleh "melutut", bayangkan pula isu al-kitab dan nama "Allah". Apa Najib dapat? Kena kencing bertalu-talu di setiap PRK dan PRN Sarawak, dan semakin hari semakin ramai orang Melayu membenci Najib, bukannya membenci UMNO.

Baca pandangan Matthias Chang yang dimuatkan oleh blog A.P.A (AKU PEDULI APA) DI SINI

Sesiapa yang turut sama menyanyi lagu hantu loncat ini, "Taib Mahmud Must Go", dengar kata Matthias Chang ini:-
This is utter rubbish! If not for the political maturity and the cunning strategy adopted by Tan Sri Taib Mahmud, the Barisan Nasional would have lost more seats. The fact that PBB won all the seats it contested as was the case in all past state elections except in 1987 is a testament to the ability of this “old fox”, a street-wise politician who outsmarted and out-maneuvered his enemies both within and without the Barisan Nasional.
Only an idiot and a poor strategist will want to get rid of such a savvy political tactician.
Najib telah membawa "politik melutut" ini ke Sarawak mengakibatkan DAP hampir menyapu bersih di semua kawasan yang ditandinginya dan PKR pula menambah lagi 2 kerusi dari PRN terdahulu.  Tengok sajalah isu al-kitab, 10-Point Resolution yang bersemangat 1-Malaysia itu. Bila Taib Mahmud dengan tegasnya berkata "BODOH", Najib bersetuju pulak. Kemudian berkempen dengan mengatakan selagi dia berkuasa, KDN tidak akan tahan bible bahasa Melayu. Aduh! Yang mana satu pendirian Najib ni? Buat malu kepada Taib Mahmud saja!. Ini kejayaan besar BN yang Najib banggakan? Yang menang adalah Taib Mahmud dan PBB dan yang kalah adalah Najib dengan "politik melutut"nya yang tidak habis-habis. Baca artikel-artikel dari  DINTURTLE di SINI, SINI dan SINI.

Di Semenanjung, UMNO perlu bergiat mengembalikan sokongan-sokongan kaum majoriti yang kian pudar, sekalipun tanpa presidennya yang ada sekarang ini. Semangat setiakawan BN terbukti disia-siakan sama sekali oleh MCA dan Gerakan. Kenapa kaum majoriti Melayu harus berkompromi bersama-sama Najib untuk menyelamatkan MCA dan Gerakan dengan undi-undi orang Melayu? MCA dan Gerakan sepatutnya bertanding di kawasan-kawasan majoriti cina menentang DAP bagi membuktikan semangat setiakawan mereka, bukannya lari ke kawasan-kawasan majoriti Melayu dan menekan Najib supaya meletakkan mereka sebagai calon di situ.

UMNO sepatutnya menyokong rakan-rakan politik yang menegak serta mendaulatkan Rukun Negara dan Perlembagaan. UMNO wajib menentang sebarang pencabulan terhadap kedua-duanya ini, sekalipun pencabulan itu dilakukan oleh presidennya sendiri. 

Demi agama, bangsa dan negara UMNO dan PAS boleh bekerjasama sebagai suatu pasukan "kerajaan-pembangkang" yang sihat. Sebelah pihak mentadbir urus negara, dan sebelah pihak lagi sebagai "check and balance" yang kredibel, bersama-sama menegak dan mendaulatkan Rukun Negara & Perlembagaan. Bersama-sama menentang sebarang pencabulan terhadap kedua-duanya. Parti-parti lain juga diajak untuk berganding bahu selagi parti-parti tersebut hormat dan berjuang menegak serta mendaulatkan asas-asas penubuhan negara ini, "Kerana Mu Malaysia".

Malaysia adalah "SATU BANGSA, SATU NEGARA, SATU BAHASA" walaupun terdapat pelbagai kaum. Bahasa Melayu adalah bahasa orang-orang MALAYsia. MALAYsia berteraskan Melayu yang diwarnai dengan begitu gemilang dengan warna-warna pelbagai kaum yang lain. MALAYsia bukan "1-Malaysia" yang pelbagai bahasa dan cacamarba identitinya di mana anak bangsa diasuh dibangku-bangku sekolah VERNAKULAR, sesuatu yang tidak dibuat oleh orang lain di dunia ini.

Jom, sign PETISYEN ini. Kempen SSS memerlukan lebih banyak signatures untuk menolak agen pemecah negara bangsa dari terus bertapak di bumi ini. Elakkan negara ini menjadi negara kera sumbang, membuat sesuatu yang tiada negara lain buat di dunia ini.

Monday, April 18, 2011

"Anak Emas" Yang Mengencing

NAJIB KALAH


DI SARAWAK

"ANAK EMAS" 1-MALAYSIA MENANG MENAMBAH KERUSI DUN

rakyat sudah bersedia bersama-sama gerakan massa untuk menumbangkan pakatan. dap tetap menjadi pilihan di hati pengundi cina, sudah terbukti dari prk bukit gantang ,hulu selangor,sibu sampai lah keputusan pilihanraya negeri sarawak semalam.

solusinya mudah. mereka tidak mahu BN. fullstop dan noktah.

rakyat yang semakin memilih BN jangan diperlekehkan sokongan mereka. bumiputera,melayu dan kaum india sudah kembali menyokong BN.

jadi mengapa perlu untuk disusukan kera di hutan jika anak sendiri mati kelaparan.

Zaman dulu saya panggil 'bodek', zaman Najib yang penuh kata-kata bombastik ia dah ditukar jadi 'toleransi'. Dah terbukti berkali-kali, punyalah banyak toleransi Najib berikan kepada kaum cina, ada mereka nak balas dengan undi ? Setakat sokong mulut buat perabis air liur tu banyaklah, pujian melambung kepada segala dasar2 Najib, segala pengiktirafan Najib keatas sekolah cina, segala bantuan kepada kaum mereka dimana semuanya memerlukan pengurangan setimpal dipihak Bumiputera .... tapi adakah mereka balas dalam bentuk yang paling didambakan Najib iaitu undi ?

Bila ditegur, mereka akan melenting. Tapi mereka tetap juga tidak beri undi. Yang paling pelik, Najib tetap juga toleransikan mereka ! Dalam nak marah2kan cina pun, TERPAKSA juga marahkan Najib - Bodoh ke apa ?!



Di Semenanjung sudah tiga parti politik (DAP, MCA dan Gerakan) yang membela kaum ini dengan menekan kerajaan. Tidak cukup lagi kah hingga perlu Pengerusi BN ikut sama jadi juara kaum ini?

Apa yang UMNO perlukan bukanlah BN, tetapi seorang presiden bersemangat Melayu & Bumiputera untuk membela kaumnya sendiri, bukannya disuruh bertoleransi dan berkompromi "blank cheque"/tanpa had kepada kaum-kaum yang menekan. 

Sunday, April 17, 2011

What If Titanic Sank Today?

Reaction from different countries


U.S.A:
"A ship coming to Freedom was attacked by terrorists. We will not sit quiet and we will teach them a lesson. Bin Laden you can run but you cannot hide we will find you and destroy your Al-Qaeda network."

(President Bush........whoelse?)
 
U.K:
"I have spoken to the President of United States and we have both agreed that the sinking of Titanic is significant prove that Saddam Hussein is clearly behind this attack, Iraq is imposing a threat to the world and this has to be dealt with."

(Prime Minister Blair)
 
Iraq:
"LOL!!!"
(President Saddam Hussain)


Israel:
"These Hamas and other terrorist network is enough evidence to say that sinking of Titanic is not an accident but it was their suicide bombers who have commited such a crime. We will now impose curfew on the Palestinians, detain them, exile them, kill them, starve them, destroy their homes and refugee camps."

(Ariel Sharon....)



Canada:
"Titanic who?"
(Canadian Prime Minister)



India:
"We have received passports of Pakistani extremists from the Titanic debris. Pakistanis will have to pay for such horrendous act of terrorism. We are now deploying more soldiers to the border."

(Prime Minister Vajpayee)


Malaysia:

"These pendatangs problem never ends. Even after more than 50 years, we still have these  tongkangs at our shore."

(Ahmad Ismail, Wira Bukit Bendera)

UN:

"Shit happens right??"

(Sec.Gen. Kofi Annan)



Survivors:

"Uhh. Helllooo. Is anyone listening...it was an iceberg..hellloooooo."

Friday, April 15, 2011

Pesanan dari Kedah Untuk Rakyat di Sarawak

Paparan semula artikel lamiafamilia (MY FAMILY) dengan sedikit "kosmetik" (bold, fontsize, red etc), khas buat pengundi-pengundi di Sarawak.


PRN SARAWAK - LUAHAN HATI ANAK KEDAH

Rakyat Sarawak waspada 'kail berduri'
ANAK SELUANG Kulim, Kedah.
DARI UTUSAN MALAYSIA
13.4.2011

UMPAN jinak di air tenang, kail berduri bersalut umpan. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna.

Dua ayat seloka orang-orang Melayu jelas mengingatkan kita agar apabila melakukan sesuatu, mestilah berfikiran bijak agar tidak menyesal di kemudian hari.

Kepada saudara-saudaraku di Sarawak Bumi Kenyalang, janganlah termakan pujuk rayu puak-puak yang menaburkan gula dan madu kepada anda. Kami di Kedah sudah terkena. Kami telah termakan kail berduri bersalut umpan.

Kami tidak mampu lagi untuk melepaskan diri. Kami tertipu dengan janji 'kalih' yang dilagukan oleh puak-puak Pakatan Rakyat sewaktu pilihan raya 2008 dahulu.

Tidak ada satu pun janji yang ditaburkan oleh puak ini kepada kami ditunaikan. Alih-alih, air yang sangat penting bagi umat manusia dinaikkan tarif sebanyak 20 peratus.

Kerja kosong untuk anak-anak muda yang baharu lepas belajar juga tidak ada. Banyak kilang tutup kerana berhijrah ke negara lain, tetapi pemimpin PAS masih mengatakan banyak kilang datang melabur di Kedah, terutamanya di Kulim.

Memang kami rasa agak marah kepada kerajaan terdahulu, tetapi kami langsung tidak terfikir kerajaan baharu ini lebih teruk.

Kerajaan baharu menjanjikan bulan dan matahari kepada kami. Memang benar begitu. Waktu malam lampu jalan tidak dipasang, hanya mengharapkan cahaya bulan untuk menerangi jalan raya pada waktu malam.

Sampah sarap juga tidak dikutip dan taman-taman perumahan dipenuhi sampah. Kerajaan PAS mengatakan pendapatan kerajaan negeri meningkat, tetapi ke mana wang tersebut dibelanjakan?

Baru beberapa hari menjadi kerajaan, yang mereka pentingkan ialah menukar kereta resmi Exco kerajaan negeri. Mereka tidak selesa naik Proton Perdana, mereka lebih gemar naik Toyota Camry 2.4L 24V. Hebatkan?

Oleh itu wahai saudara-saudaraku di Sarawak Bumi Kenyalang, janganlah sudah terhantuk baru terngadah. Tidak ada gunanya sesalan, kalau nasi sudah menjadi bubur. 
KOMEN : TOLAK AJE PUAK PEMBANGKANG, KALAU TERSALAH PILIH BURUK PADAHNYA 5 TAHUN AKAN MENDERITA... ADANYA MEREKA DALAM DUN TAK LANGSUNG MENOLONG MEMBANGUNKAN NEGERI SARAWAK. MEREKA CUMA TAHU NAK MEMBANGKANG SAJA TANPA MEMBERIKAN SEBARANG CADANGAN.
Related Posts with Thumbnails