Wednesday, December 22, 2010

Seruan Penyatuan Yang Memecah Belahkan Perpaduan

Saya terjumpa artikel ini (disalin-tampalkan di bawah) yang dimuatkan oleh PENYAIR DARI GUNUNG. Siapakah Ng Seng ini? Dikatakan bahawa rencana ini telah diterbitkan oleh sebuah majalah di London. Ianya ditulis di dalam bahasa mandarin dan telah dialihbahasa oleh pelajar melayu yang belajar disana. Rencana ini telah disebarkan sekitar tahun 2006 dan kebenarannya telah terbukti.

Salahsatu carian google mengenai rencana ini adalah dipautkan DI SINI

TAJUK: 'BERSATULAH KAUM CINA'

Kita semua kaum Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita, samada Cina Amerika, Cina Singapura, Cina Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita. Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar mereka cara-cara perjalanan halus.

Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu. Tetapi kita sedar dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang- orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut. Jadi kita mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik.

Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah pastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu Alam dan lain-lain mata pelajaran, baik pun disekolah rendah mahu pun di sekolah menengah. Kita mesti mengajar anak-anak dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata atas kebolehan. Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain. Dari kesannya jiwa Rancangan ini, orang Melayu yang dulunya merupakan 19% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja. Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan iaitu mana-mana bentuk yang kerajaan suka dan fikirkan, pasti mereka terima, sebabnya orang Melayu di sana tiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.

Sebagai orang Cina tulin, saya berbangga dengan cara yang dilakukan oleh En. Lim Chong Eu di Pulau Pinang untuk memecah-belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian. Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu mahal bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut. Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di lain-lain tempat selain bandar-bandar besar seperti Ipoh, Kuala Lumpur, Seremban, Melaka, Johor Bahru dan Kuantan. Kita orang Cina harus mara ke Alor Setar, Kangar, Kota Bharu dan Kuala Terengganu. Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan, enjin, bank-bank serta pertanian. Alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian. Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia.

Oleh kerana kita telah kukuh di bidang Antarabangsa, kita mesti menganggap bahawa saluran penyebaran am yang ada pada kita. Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas. Orang Cina tersingkir dari kebanyakan peluang, itulah anggapan mereka. Juga bahawa kepakaran dan titik peluh kita telah tidak diberi dan mendapat ganjaran yang sepatutnya. Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku. Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah itu sebelum ianya berjaya dilaksanakan.

Dalam bidang politik, orang- orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang- orang Melayu dengan keluarnya Pas dari Barisan Nasional, keluarnya ahli UMNO ke parti KeAdilan dan semakin perpecahan itu menguntungkan kita. Saya sebagai orang Cina, sangatlah bergembira untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar. Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka. Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang Ahli politik.

Kalau kita orang- orang Cina bersatu, kita berjaya memecah-belahkan Dato' Sri Dr. Mahathir Mohamed dengan Dato' Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak. Apabila British meninggalkan Malaysia, pemerintahan adalah ditangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini kiranya disukai oleh orang Melayu sendiri. Pada keseluruhannya, mereka adalah orang-orang miskin tetapi bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu. Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberi mereka secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini. Kita akan meminta mereka supaya dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. Kita tidak akan rugi apa-apa dengan pemecahan itu, malah menguntungkan orang-orang Cina. Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya.

Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepikan Dr. Mahathir, Dr. Abdul Rahman Yaakob dan semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga sektor kerajaan. Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah diletakkan di badan-badan berkanun. Di UDA kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri, kiranya mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita. Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang- orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjasama dengan pergerakan di bawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia. Kepada kita, caranya tidak lain sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata.

Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri. Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorang Cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurun mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya orang- orang Melayu kerana saya tidak pernah ingat harga buah Kurma diturunkan menjelang Hari Raya.

Pemimpin-pemimpin Melayu bertujuan untuk menolong orang- orang melayu dalam rancangan Malaysia ke-7. Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Di sebaliknya, apabila mereka hendak memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, parit, pemotongan pokok, penyediaan tanah dan lain-lain. Segala bentuk pembangunan akan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina, yang juga bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah. Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudah pun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing. Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang- orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang- orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah disambung terus kepada orang-orang Melayu ini dan akan mengenepikan orang-orang Melayu lain daripada memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.

Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan , Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang kita akan memasukkan mereka di sektor-sektor Swasta yang mengandungi 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh kerana keadaan ini, kerajaan sekarang ini yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran. Petani-petani yang terdiri dari 75% orang- orang Melayu terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin oleh kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak boleh dipercayai lagi. Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka. Ini kita pastikan lakukan dengan usaha bersama antara sektor swasta atau kerajaan.

Beberapa di kalangan Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general bodoh. Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita boleh ketepikan pasukan tentera ini. Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan belang kita yang sebenar.

Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam atasan dan saya tahu apa yang ada didalam otak mereka dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya, pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka. Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengapi-apikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidak stabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang- orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.

Oleh Dr. Ng. Seng
Saya percaya, di antara persoalan-persolan yang mungkin terpacul sebaik saja membaca rencana di atas adalah, "Siapa Ng Seng ini?", "Betulkah rencana ini?", "Atau mungkin ianya suatu propaganda halus?". Sukar untuk menentukan dengan pasti.

Tapi lihat keadaan sekeliling kita yang ada pada hari ini dan bertanyalah pada diri kita sendiri samada point-point yang dipetik dari rencana di atas yang disenaraikan di bawah ini masuk akal atau tidak, ada kebenaran atau tidak:-
 • Adakah orang Cina begitu taksub terhadap bangsa cina mereka sehinggakan mereka membelakangi bangsa Malaysia? Bahasa Kebangsaan?
 • Adakah iklan-iklan yang mensyaratkan penguasaan Bahasa Mandarin & Kantonis?
 • Selantang manakah suara orang cina menuntut hak politik?
 • Dalam mewajibkan kelulusan matapelajaran sejarah baru-baru ini, apa yang berlaku?
 • Kejayaan itu semata-matanya bergantung kepada kebolehan - Meritokrasi sebagai sebuah padang yang rata, familiar?
 • Adakah orang-orang Melayu sekarang ini berpecah belah? Dari segi politiknya, UMNO? PAS? yang baru PKR? yang terbaru, KITA?
 • Apa yang terjadi kepada tanah-tanah orang Melayu? Ramaikah orang-orang Melayu di kawasan-kawasan bandar (dahulunya ladang-ladang kelapa sawit, pekan kecil etc) di mana harga rumahnya begitu tinggi? Apa khabar Pulau Pinang? Tanah di Perak?
 • Bagaimana senario harga-harga barangan keperluan sejak kebelakangan ini? Setiapkali tibanya musim perayaan? Harga gula yang naik lagi baru-baru ini, contohnya?
 • Ramai yang maklum dengan perangai DAP. Kalau 13 Mei dahulu, DAP dan GERAKAN lebih terserlah. Sekarang ini? MCA telah mula menampakkan belangnya?
 • Apabila ada pejuang-pejuang bangsa seperti Perkasa, Ahmad Ismail, Hamin BTN, Siti Inshah, Dr. Mahathir dan lain-lain lagi bersuara.... apa yang terjadi? Secepat kilas dan setiap saat mereka ini digelarkan dengan begitu lantang sebagai "rasis" bukan?
 • Rasuah, yang menjual negara dan bangsa kerana nafsunya yang besar. Siapa mereka ini? Ketua sayap? GLC? Khazanah? Ahli Kabinet? Penyimpan 48 peti besi? Siapa pula YANG MENYOGOKKAN?
 • Pergerakan bawah tanah? Apa macam Selangor semasa mula-mula diambil alih dulu? kes TBH? Ronnie Liu?
 • Sekarang inipun telah ramai orang Melayu sendiri yang benci terhadap Raja-Raja Melayu? Perlu dihurai dan di google kan ke?
 • Siapa yang setuju angkat tangan ! -  "Kerajaan kita sekarang ini adalah kuat dan teguh!"? (oooppsss.. kerajaan kita sekarang ini begitu lemah ke?)
 • Rancangan ekonomi, Rancangan Malaysia - siapa yang sebenar-benarnya yang lebih beruntung?
 • Sering sangat ke kita mendengar bahawa di Malaysia ini orang Melayu ada "TUAN", sampai begitu hebohnya "Ketuanan Melayu" disalahertikan. Sering sangat ke kita mendengar persepsi bahawa orang cina sememangnya tertindas di negara ini, sehinggakan dunia pun menganggapnya begitu? Ini tidak benar kata Dr Ng Seng. Ianya cuma persepsi yang dimainkan untuk mengaburi jarum halus yang bergerak nampaknya.
 • Ada ke pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi yang akhirnya terpesong? Bagaimana Ketua Eksekutif kita sendiri dan gelaran BAPAK VERNAKULAR?
 • Apabila kuasa politik dipegang, ramai pula yang tidak lagi menghormati Raja-Raja Melayu, maka bagaimana pula kedudukan pasukan tentera apabila ini terjadi? Lebih senang untuk diketepikan?
 • Lihat bagaimana pemimpin hari ini yang begitu takut kehilangan undi? Sehingga sanggup melutut melebihi batas?
Ada kebenaran dalam point-point yang saya senaraikan di atas yang dipetik terus dari rencana Ng Seng ini?

At least yang ini benar bagi saya:-
Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengapi-apikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Ini kerana terlalu jelas ketidak stabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhirnya diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir yang menentukannya.Kita akan membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka kerana orang- orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.
kerana anda boleh baca sendiri yang blog ini agak sering menulis mengenai kerisauan dan kesangsian yang ada terhadap pemimpin-pemimpin yang ada pada hari ini. Najib, Hishamuddin, Nazri dan lain-lain (KJ termasuk sebagai pemimpin sayap) hingga pernah memuatkan artikel menyeru kepada "Konsensus Ahli Parti Bebas" sebagai pilihan yang ada apabila semuanya "NO" bila tiba PRU nanti.

Ya..ya.. Ng Seng tidak ujud. Rencana ini sengaja dibuat secara jahat. Betul tu!

Tapi bacalah point-point yang tersenarai di atas. Kadangkala, kita melihat kepada pohon yang bergoyang sebagai tanda adanya angin yang bertiup walaupun angin itu sendiri tidak tampak kelihatan oleh mata kasar. 


Related Posts with Thumbnails